Brojke ne lažu - Ermedin Demirović je trenutno jedan od najboljih napadača u Evropi
Ermedin Demirović je trenutno jedan od najboljih fudbalera u Evropu!

Pohvalio ga je i selektor

Brojke ne lažu - Ermedin Demirović je trenutno jedan od najboljih napadača u Evropi

Eldar Ganibegović

Ermedin Demirović je trenutno jedan od najboljih napadača u Evropi. Drugi je najbolji u Njemačkoj, a gleda u leđa samo Harryju Kaneu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za 16 dana igra polufinalni meč baraža protiv Ukrajine, a može da nas raduje forma i kontinuitet većine igrača.

Imamo na čemu bazirati optimizam. Hajradinović je prvi asistent u Turskoj, sjajno tamo igra i Varešanović, o Džeki ne treba mnogo trošiti riječi, a naročito može da nas raduje forma Ermedina Demirovića.

Napadač Augsburga je drugi najefikasniji igrač Bundeslige. Kombinovano ima 22 gola i asistencije, a ispred njega je samo Bayernov Harry Kane s deset više.

Danas ga je na press konferenciji nakon objavljivanja spiska pohvalio i sam selektor, Savo Milošević.

Oglasi

"Demirovića sam ugledao uživo, iznenadio me pozitivno sa igrom. Golove je i ranije postizao, u sjajnoj je formi, a nama treba taj Demirović u reprezentaciji. Nama tako šanse rastu", rekao je selektor.

Za nadati se da će Ermedin Demirović formu iz Augsburga prenijeti i na reprezentativni nivo, te da će biti jedan od važnih faktora u misiji plasmana Bosne i Hercegovine na EURO. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, on je u dresu reprezentacije postigao samo jedan pogodak. Bio je to onaj za pobjedu protiv Crne Gore u Ligi nacija, koji nas je odveo u A diviziju i osigurao nam baraž koji ćemo igrati krajem mjeseca.

Koštao nas je svojim velikim promašajima u Slovačkoj na Islandu. Imali bismo sigurno koji bod više da je tu pogađao, no sada je sjajna prilika za njega. U odličnoj je formi i nadamo se da će zablistati u baražu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi