Bilino polje na nogama, BiH vodi!

Demirović postigao pogodak

Bilino polje na nogama, BiH vodi!

Midhat Šljivak

Bosna i Hercegovina je povela protiv Crne Gore u sudijskoj nadoknadi prvog dijela.

Bh. tim dominira u večerašnjem duelu, a do zasluženog vodstva stigli su u nadoknadi prvog dijela.

Hadžiahmetović je lijepo ubacio, Džeko majstorski prebacio loptu do Ermedina Demirovića koji postiže pogodak za 1:0. Napadaču Augsbruga ovo je prvi pogodak u dresu A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Interesantno je da Demirović mrežu Crne Gore pogodio i u 32. minuti. Bila je to još jedna odlična akcija, ali na kraju je VAR vidio ofsajd i pogodak je poništen. Pravda je zadovoljena nešto kasnije.

Bh. selekcija je dominirala tokom kompletnog prvog dijela. Nije bilo velikih šansi, ali su iskoristili ono što im se pružilo i zasluženo vode s 1:0. OVDJE pogledajte gol.

Startna postava protiv Crne Gore izgleda ovako: Šehić, Dedić, Hadžikadunić, Saničanin, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Hadžiahmetović, Stevanović, Demirović, Džeko.

Na klupi su se ostali golmani Vasilj i Pirić, zatim defanzivci Šerbečić, Sušić i Miličević, veznjaci Danilović, Gojak, Cimirot i Duljević te napadači Kodro i Prevljak.

U slučaju pobjede Zmajevi bi izborili promociju u Ligu A Lige nacija te baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Jako smo blizu toga.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Crna Gora večeras nastupa u ovom sastavu: Mijatović, Tomašević, Vujačić, Vešović, Radunović, Šćekić, Janković, Marušić, Savićević, Osmajić, Jovetić.

Glavni sudija meča je poljski arbitar Szymon Marciniak, a pomagat će mu Pawel Sokolnicki i Tomasz Listkiewicz, četvrti sudija je Tomasz Musail, svi navedeni dolaze iz Poljske.

Top Komentari

rodjeni95
Nemoj se nikad oprostit Edine
12 3
1234bih
Amar Dedic klasa od igraca
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi