Nevjerovatno poluvrijeme susreta u Heidenheimu, sve je golom začinio Ermedin Demirović

Ponovo je strijelac

Nevjerovatno poluvrijeme susreta u Heidenheimu, sve je golom začinio Ermedin Demirović

Edmir Škorić

U toku je susret osmog kola njemačke Bundeslige između Heidenheima i Augsburga, a za 45 minuta igre viđeno je čak pet pogodaka.

Pred oko 15.000 navijača Heidenheim je imao savršen početak meča. Poveo je golom Kleindiensta u 17. minuti, a samo minut kasnije Beste je povisio na 2:0.

Djelovalo je da će Heidenhem upisati bodove bez problema, no onda šok za domaću publiku, pošto je Augsburg za manje od 15 minuta režirao preokret i odlazi na odmor s 3:2 vodstvom.

Prvo je Tierz pogodio za 2:1 u 29. minuti, pa je isti igrač u 41. minuti asistirao Pedersenu za 2:2, a minut kasnije Demirović je zabio na sjajan ubačaj Jensena sa desne strane.

Ovo je reprezentativcu BiH peti pogodak u osam mečeva ove sezone u Bundesligi, a ima i tri asistencije.

Oglasi

Njegov gol pogledajte OVDJE

Augsburg se nalazi u donjem dijelu tabele i današnja pobjeda bi mu zaista mnogo značila, posebno nakon dva vezana poraza.

Duel u Heidenheimu je ujedno i posljednji u ovom kolu. Ranije danas Koeln je u sjajnom meču sa 3:1 pobijedio Borussiju M'gladbach.

Jučer je Bayern trijumfovao u Mainzu sa 3:1, Bayer u derbiju kod Wolfsburga slavio sa 2:1, Stuttgart nastavio sa vrhunskim partijama pobijedivši u Berlinu Union sa 3:0, dok je Eintracht bio bolji kao gost od Hoffenheima sa 3:1.

Freiburg je kod kuće savladao Bochum sa 2:1, a Leipzig slavio u Darmstadtu sa 3:1. Još u petak Borussia je u Dortmundu sa 1:0 slavila nad Werderom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer je lider sa 22 boda, Stuttgart ima 21, dok Bayern i Borussia Dortmund imaju po 20 bodova. Leipzig je iza njih sa 17. Ovih pet timova svakako se smatra favoritima za sami vrh i očekuje se da neko od njih na kraju bude prvak.

Najveće šanse jasno ima Bayern koji traži 11. uzastopnu titulu, no Bayer, Stuttgart, Borussia (D) i Leipzig igraju fantastičan fudbal ove godine, pa neće biti lako izabranicima Thomasa Tuchela.

Top Komentari

LedeniTuzla
Kakva mu je ovo kapitenska, meni izgleda kao zastava srbije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti