Oglasio se junak nacije: "Čekao sam da svane novi dan, kako ne bih pomislio da sam sanjao"
Foto: T. Hebib

Emotivna poruka

Oglasio se junak nacije: "Čekao sam da svane novi dan, kako ne bih pomislio da sam sanjao"

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine obezbijedila je povratak u A diviziju Lige nacija.

Poznato je to nakon što su Zmajevi sinoć slavili s 1:0 protiv Crne Gore u petom kolu, a junak je bio Ermedin Demirović čiji je prvijenac za reprezentaciju donio veliku pobjedu koja nam ujedno garantuje i igranje u baražu za Evropsko prvenstvo ukoliko se ne plasiramo kroz kvalifikacije.

Dan nakon utakmice u Zenici, na Instagramu se oglasio napadač Augsburga i poslao jednu jako emotivnu poruku.

"Čekao sam da svane novi dan, kako ne bih pomislio da sam sanjao. I nisam, na svu sreću, ali sve je bilo kao san!

Neopisivo sam sretan i ponosan što sam dio ove ekipe, ove porodice, koja zajedno diše iz utakmice u utakmicu. Dugo sam čekao na prvijenac i napokon ga dočekao i to baš u ovoj utakmici, koja nam je toliko značila.

Sretan sam zbog gola i, daj Bože zdravlja, vjerujem da će ih biti još, a još sam sretniji zbog ogromne podrsške navijaca. Hvala vam za svaki aplauz, hvala za svaku kritiku, jer nas vi činite jos boljim, a vaša podrška, pogotovo nama mlađima, itekako znači.

Hvala Bogu, imam priliku učiti od najboljih i koristim svaku minutu da steknem još više iskustva, u čemu mi iskusniji itekako pomažu. Ne samo meni, već svima nama.

I na kraju, hvala mojoj porodici, koja je uvijek vjerovala u mene. Ovaj gol poklanjam njima. Volim te Bosno i Hercegovino", napisao je naš napadač.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo, za dva dana našu selekciju čeka gostovanje u Bukureštu kod Rumunije u okviru 6. kola. Ta utakmica nama neće ništa rezultatski značiti kada je u pitanju ova grupa, ali Rumunima treba pobjeda u borbi za ostanak u B diviziji.

Top Komentari

SarajFK
Mali je 3 klase ispred pijandure djeke!
2 9
user1658611289
Vjerovatno nikad neće ovu sedmicu zaboraviti. Zabio prvi gol za reprezentaciju, njegov gol odlučio i njegov Auzburg pobjedio Bayern u ligi. Bravo Demiroviću, nastavi samo jako !!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije