Ono što se sinoć desilo na Bilinom polju je skoro nezamislivo vidjeti na fudbalskom stadionu

Scene koje će obići svijet

Ono što se sinoć desilo na Bilinom polju je skoro nezamislivo vidjeti na fudbalskom stadionu

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je sinoć u Zenici selekciju Crne Gore sa 1:0 u pretposljednjem kolu Lige nacija.

Zmajevi su pred prepunim Bilinim poljem uspjeli da dođu do pobjede protiv Crne Gore s kojom je naš tim osigurao prvo mjesto u grupi.

Pobjeda u sinoćnjem meču našoj reprezentaciji donijela je plasman u Ligu A ovog takmičenja, ali i u baraž za Evropsko prvenstvo koje će se odigrati 2024. godine.

Atmosfera na Bilinom polju bila je zaista nevjerovatna, a cijelog dana i na ulicama Zenice se konačno mogla osjetiti euforija zbog utakmice reprezentacije. Također, jako lijepo je bilo vidjeti navijače oba tima kako uživaju pred i tokom utakmice koja je prošla bez ijednog incidenta.

Na Bilinom polju smo sinoć vidjeli i scene za koje je skoro nezamislivo da se dese na fudbalskom stadionu, a posebno kada se sastaju reprezentacije s područja Balkana.

Oglasi

Naime, kako smo već naveli od samog jutra atmosfera je zaista bila vrhunska, te su navijači Crne Gore fantastično dočekani u BiH i Zenici, te je sigurno da su s lijepim uspomenama napustili nađu zemlju.

To se najbolje vidjelo pred sami početak sinoćnje utakmice kada su navijači oba tima zajedno pjevali pjesmu Dine Merlina - "Bosnom behar probeharao", a čak su navijači Crne Gore zajedno navijali s našim navijačima "Ko ne skače mrzi Bosnu hej, hej, hej".

No, pored svega toga jedna fotografija sa sinoćnje utakmice će sigurno obići svijet jer kako smo već spomenuli skoro je nezamislivo to vidjeti na nekoj fudbalskoj utakmici čak iako je riječ o prijateljskom susretu.

Naime, riječ je o tome da su najvatreniji navijači obje reprezentacije bili smješteni na istoj tribini jedni do drugih i da su tokom cijelog meča navijali za svoje ekipe, te da nije bilo niti jednog jedinog incidenta.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Vidjeti dvije navijačke grupe na istoj tribini jedni do drugih, posebno na Balkanu je zaista nezamislivo, ali to dodatno govori o tome da između naroda u BiH i Crnoj Gori vlada zaista fantastičan odnos.

Utakmice u Podgorici i Zenici su pokazale da se sve može kada se hoće i da je čak ono što je svima bilo nezamislivo itekako ostvarilo kada postoji želja s obje strane da se to uradi.

Top Komentari

Benz
Cestitam komsijama na svemu.. na pobjedi i plasmanu u A grupu, na doceku i hrani, na ljudskom ponasanju prije svega.. ima nade
15 0
user1571956549
Bravo ooooo......
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi