Ermedin Demirović potpisao za Freiburg!

Stigao u Bundesligu

Ermedin Demirović potpisao za Freiburg! · Zvanično

E. Čaušević

Mladi bh. napadač Ermedin Demirović i zvanično je član njemačkog Freiburga.

Demirović je proteklu sezonu proveo u dresu švicarskog St. Gallena na posudbi iz Deportivo Alavesa, te je oduševio svojim igrama. Mladi napadča je za švicarski tim odigrao 26 mečeva, te je zabio 13 golova i dodao šest asistencija.

Nakon što je posudba završena trebao se vratiti u Alaves, ali se to neće desiti. Interes za njega pokazao je bundesligaš Freiburg, te je mladi bh. reprezentativac odlučio prihvatiti tu ponudu.

Freiburg je na zvaničnoj stranici potvrdio da je Demirović potpisao ugovor s ovim klubom, a od prodaje ovog 22-godišnjeg napadača Alaves je inkasirao oko četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ermedin je mlad napadač koji se pokazao u St. Gallenu. On je kompletan napadač i donosi dosta energije, te pokazuje 'glad' kada je na terenu. Dobit će svaku šansu da ovo bude za njega iskorak u karijeri", rekao je sportski direktor njemačkog kluba Klemens Hartenbach.

Top Komentari

nijepoznat
Sretno
20 0
bananko
Odlican potez, nasi napadaci su se "ubili" za Bundeslige. Sretno Ermedine
19 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi