Na jugu Njemačke "bokser" preuzima riječ: Uzor mu je Ibrahimović, a s roditeljima priča bosanski

Period adaptacije je prošao, slijede velike stvari

Na jugu Njemačke "bokser" preuzima riječ: Uzor mu je Ibrahimović, a s roditeljima priča bosanski

A. Čaušević

Polako, ali sigurno u fudbalskoj reprezetnaciji BiH dolazi do smjene generacije. U kratkroj eri Dušana Bajevića bilo je mnogo debitanata, a tako će biti i kod njegovog nasljednika. Ako bi se po jutru prepoznao dan za ofanzivni dio tima ne bi trebalo biti brige. 

Mnogo je kandidata da naslijede Edina Džeku. Smail Prevljak odlično igra u Belgiji, Aldin Turkeš briljira u Švicarskoj, dok se Ermedin Demirović na jugu Njemačke priprema za velike stvari nakon što je okončao period adaptacije u Freiburgu.

Demirović je rođen u Hamburgu gdje je i počeo svoju karijeru. Ali zahvaljujući svojim roditeljima nikad nije zabarovio na svoje korijene. Kalio se u Španiji, Francuskoj i Švicarskoj, a sada je došlo vrijeme i za Bundesligu nakon što je prošao zaobilazni put u drugim evropskim zemljama.

Za ovog 22-godišnjaka je prošao period adaptacije u Freiburgu i spreman je da preuzme glavnu riječ. Protiv Koela nikog nije ostavio ravnodušnim. Zabio je gol, upisao i dvije asistencije te tako nagovijestio da bi 2021. mogla biti njegova godina. 

Image may contain: 3 people, people playing sports, people standing and outdoor

Pojedini njemački mediji su mu zbog njegove konstitucije i načina igre već dodijelili nadimak Bokser, ali i zbog načina na koji proslavlja golove.

Oglasi

"Dobro otvara prostor i protivnika. Nije naročito visok, ali dobro igra glavom. Kada mu pokažemo snimke na video analizi, odmah sve analzira, prije čak i da je pregledao video do kraja i njegova analiza je potpuno tačna", govori njegov trener Christian Streich.

Demiroviću je uzor Zlatan Ibrahimović. Sa roditeljima i bratom Sammijem komunicira na bosanskom jeziku što je svakako pohvalno jer se nikada ne treba zaboraviti ko ste i odakle dolazite. Inače, njegovi roditelj u Hamburgu imaju butik odjeće. 

Nakon prvih koraka u omladinskom pogonu HSV-a, kao 16-godišnjak je otišao u RB Leipzig. Pomalo nestvarno zvuči podatak da je od 60 polaznika iz akademije kluba osnovanog 2009. godine upravo Demirović postao prvi koji je zabio gol u Bundesligi i to protiv Herthe krajem decembra. 

No description available.

Kada je stigao u Freiburg brigu o njemu je preuzeo kapiten Christian Günter. Svu pažnju koju su mu posvetili Demirović je saigračima počeo uzvraćati dobrim partijama. Postao je omiljen u svlačionici, a kakav je kao osoba bh. napadača je u jednoj najbolje opisao njegov trener. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ermedin je sjajan momak", poručio je Streich.

Demirović je redovno igrao i za mladu reprezentaciju BiH, pružao je sjajne partije i redovno postizao golove, sljedeća na redu je A reprezentacija i to potpuno zasluženo i opravdano. 

Top Komentari

Mowzilla
Demirovic, Prevljak, Koljic & Turkes, to je to!
12 1
jassony
Samo naprijed majstore, da te povrede zaobidju i da konacno dobijes priliku i ovom cirkusu od reprezentacje
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi