Ugledna Marca se naklonila bosanskom Bokseru: "Probio se u elitu, samo je jedan čovjek ispred"

Ermedin Demirović je u životnoj formi

Ugledna Marca se naklonila bosanskom Bokseru: "Probio se u elitu, samo je jedan čovjek ispred"

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina nakon Edina Džeke konačno ima elitnog napadača. O njemu piše i Marca, najpoznatiji sportski list na svijetu. To je jasan predznak da se sprema veliki transfer Ermedina Demirovića nakon najbolje sezone u karijeri.

"Demirović, bokser i bivši napadač Alavesa koji se probio u elitne strijelce Bundeslige", naslov je teksta kojeg donosi Marca o Ermedinu Demiroviću, ubojitom napadaču Augsburga i reprezentacije BiH.

Španski list se u tekstu prisjetio Demirovićevog boravka u Španiji gdje je igrao za Alaves, nakon toga je naglašeno kako je ispred bh. napadača prema ukupnom učinku u Bundesligi samo Bayernov Harry Kane.

"On ima 19 godina i ima jako dobre karakteristike kao što je završnica koje ne posjeduju svi napadači. Morate biti strpljivi s njim. Ne možete ga kriviti ni za što," govorio je Abelardo, tadašnji trener Alavesa kada je Demirović igrao za ovaj klub u sezoni 2017/2018.

"Demirović ima 14 golova u ovoj sezoni Bundesligi. Samo Kane (27 iz Bayerna), Guirassy (20 iz Stuttgarta) i Openda (17) nadmašuju napadača visine 1,85 metara koji ne samo da zabija."

Oglasi

"Upisao je i osam asistencija. Samo Englez (32) ima veći ukupan zbir golova i asistencija od bh. napadača (22) u njemačkom prvenstvu", dalje piše svjetski poznati list.

"Ja sam radnik. Ekipa sada igra bolje što je očito. Promijenio sam svoju igru u stil u kojem više uzimam loptu, nešto što vjerovatno nisam radio previše na početku prošle sezone jer nisam imao samopouzdanja. Za to. Sada imam podršku svih", rekao je Demirović na stranici Bundeslige.

"Tokom prošle godine puno sam puta istaknuo koliko stvari postiže u svlačionici, kako trenira, kakvu energiju unosi u ekipu, na treninzima i na terenu. Kapiten je s razlogom", rekao je Enrico Maassen, Demirovićev trener u Augsburgu do oktobra kada ga je zamijenio Jess Thorup.

"Demirovićeve brojke natjelare su velike klubove u Bundesligi i drugim prvenstvima da pokucaju na vrata 25-godišnjaka koji će se sa svojom Bosnom boriti u baražu za plasman na Euro", dalje navodi Marca.

Španski list se prisjetio i Demirovićeve avanture u svijetu boksa i pojedinih njegovih izjava dok se bavio tim sportom.

"Boks? To ima veze s putem koji me doveo do mjesta gdje sam sada. Uvijek sam od malena imao potrebu boksati kako bih se izvukao iz teških situacija."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

'"Bokser' je u posljednjih šest dana zabio šest golova i dvije asistencije čime je Augsburg učvrstio u sredini tabele. U prošloj utakmici, protiv Darmstadta, bio je dvostruki strijelac i upisao asistenciju.

"Demirović pobjeđuje nokautom", poručili su na kraju teksta iz Marce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi