Demirović učinkovit u pobjedi Freiburga, Borussiji i Bayeru pripale subotnje golijade

Bundesliga

Demirović učinkovit u pobjedi Freiburga, Borussiji i Bayeru pripale subotnje golijade

E. Škorić

U subotu je u tradicionalnom terminu od 15:30 sati odigrano pet utakmica 20. kola njemačke Bundeslige.

Bosanskohercegovački reprezentativac Ermedin Demirović ponovo je dobio šansu u timu Freiburga od prve minute, a iskupio se asistencijom za 2:0 u 72. minuti. Dvije minute kasnije napustio je teren.

Njegov Freiburg slavio je protiv Stuttgarta s 2:0 i sada zauzima sjajno peto mjesto na tabeli sa 33 boda. Freiburg je "preskočio" Hoffenheim, koji je danas u jednoj od dvije goliajde poražen od Borussije s 3:2.

Gosti iz Dortmunda slavili su bitna tri boda i vodećem se Bayernu primakli na tri boda, s tim da će Bavarci svoj meč ovog kola odigrati sutra, kada gostuju Herthi u Berlinu. Haaland, Reus i autogol Rauma, to su strijelci za BVB, dok su Kramarić i Rutter pogađali za Hoffenheim.

Čak šest golova palo je u Leverkusenu gdje je Bayer s visokih 5:1 pobijedio Augsburg. Diaby je postigao hat-trick, dok su Bellarabi i Alario dali po jedan gol. Maier je u 63. minuti postigao utješni gol za Augsburg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ostalim mečevima, Union Berlin je pobijedio s 2:1 u gostima kod Borussije Moenchengladbach, dok je Gr. Furth s 2:1 kod kuće trijumfovao nad Mainzom. Od 18:30 sati danas će se odigrati duel Bochuma i Koelna.

Asistenciju Demirovića pogledajte OVDJE.

Top Komentari

Tas14
Sjajno igra zadnjih 5 utakmica zasluzuje ovu minutazu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti