Rastali se Hoffenheim i Ermin Bičakčić

Nakon devet godina

Rastali se Hoffenheim i Ermin Bičakčić · Zvanično

Eldar Ganibegović

Nakon devet godina saradnje došlo je do rastanka između Ermina Bičakčića i Hoffenheima, te će pomalo zaboravljeni bh. defanzivac krenuti u nove izazove.

Njemački Bundesligaš, Hoffenheim, zvanično je potvrdio kako je došlo do kraja saradnje s bh. stoperom Erminom Bičakčićem.

"Malo ko je nosio naš dres sa toliko strasti i životne snage kao ti. Hvala za sve, Bičo", napisali su iz Hoffenheima.

Ermin Bičakčić je 2014. godine iz Eintrachta (Braunschweig) stigao u Hoffenheim, a sada nakon isteka ugovora napušta ovaj klub.

Ukupno je u dresu ovog kluba nastupio 147 puta, te postigao sedam pogodaka i dodao pet asistencija.

Oglasi

Bičakčić je 27. septembra 2020. godine u rapsodiji Hoffenheima protiv Bayerna postigao pogodak, ali i zaradio tešku povredu ligamenata nakon koje se nikada nije u potpunosti vratio i ta je utakmica, iako sjajno počela, obilježila nastavak njegove karijere koji je i dalje neizvjestan.

Iako mu se prošle godine predviđao kraj karijere, sada njemački mediji pišu kako su interes za njegove usluge pokazali klubovi iz Bundeslige i turske Superlige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 35 puta i postigao tri gola, a posljedni put je igrao dvadeset dana prije teške povrede kada smo na Bilinom polju poraženi s 1:2 od Poljske u drugom kolu A divizije Lige nacija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi