Sve je trajalo 534 dana: Konačno je završen košmar za člana zlatne generacije Zmajeva

Ne krije zadovoljstvo

Sve je trajalo 534 dana: Konačno je završen košmar za člana zlatne generacije Zmajeva

A. Čaušević

Samo jedna generacija reprezetnacije Bosne i Hercegovine može ponijeti epitet zlatne. Bila je to ekipa koja je izboraila plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, još uvijek jedino veliko takmičenje našeg nacionalnog tima.

Na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrao je i Ermin Bičakčić. Upisao je nastup u prvom kolu protiv Argentine dok je preostala dva meča odgledao s klupe.

Sada iskusni štoper već dugi niz godina nosi dres Hoffenheima, a konačno je došao i kraj njegovom košmaru koji je trajao 534 dana.

Naime, Bičakčić se povrijedio krajem septembra 2020. godine u duelu protiv Bayerna i od tada ga nije bilo na terenu.

[twitter]https://twitter.com/sanabryFCB/status/1502649057721962497[/twitter]

U utorak je ovaj 32-godišnjak napravio veliki korak naprije tako što je ponovo počeo da trenira sa saigračima.

"Prvi veliki korak bila je djelomična integracija u rad sa ekipom, a sada povećavamo opterećenje u individualnim i timskim treninzima, sve do potpunog oporavka. To su sljedeći koraci i veselim im se", rekao je bh. štoper.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nikad u životu nisam imao tako duge pripreme. Dobro sam i mnogo radio, a to znači da sam se jako dobro pripremio. Sve je bilo sjajno, uključujući moje koljeno. Uopće nemam brige oko toga. Osjećam se dobro. Sada je samo pitanje kada ću se priviknuti na makasimalne napore" zaključio je Bičakčić.

Inače, Bičakčić ima 35 nastupa za reprezentaciju BiH. Dres Hoffenheima nosi od 2014. godine,a ranije je igrao za Braunschweig te Stuttgart.

Top Komentari

user1604155860
Bravo Ermine sretno i bez povreda u buducnosti akobogda.
1 0
Mowzilla
Hvala Bogu vise, reko nece se valjda oprostiti prekovremeno, ne daj se ⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi