Nijemci su slutili najgore, a desilo se najbolje

Bičakčić ponovo igra

Nijemci su slutili najgore, a desilo se najbolje

Edmir Škorić

Iza bivšeg reprezentativca BiH Ermina Bičakčića ostala je teška povreda. Vratio se na kraju prošle sezone protiv Borussije Moenchendgladbach, što je bio njegov prvi nastup nakon 19 mjeseci izbivanja zbog povrede.

Ermin Bičakčić povrijedio je ligamente koljena još 27. septembra 2020. godine kada je njegov Hoffenheim s 4:1 savladao Bayern, a upravo je Bičakić bio strijelac vodećeg gola za svoj tim i to mu je bila prva i jedina utakmica u kojoj je do sada zaigrao nakon nesretne povrede.

Ljetos je produžio ugovor sa Hoffenheimom, a onda su njemački mediji počeli da nagađaju kako će završiti karijeru.

"Nastup Ermina Bičakčića protiv Monchengladbacha bio je simboličan, moguće da je to bio njegov posljednji nastup u karijeri", objavio je Kicker koncem juna prošle godine.

Srećom, čini se da je takva prognoza pogrešna. Hoffenheim je danas pobijedio Servette sa 3:1 u prijateljskoj utakmici, a 32-godišnji Zvorničanin ušao je u drugom poluvremenu u igru. Na terenu je proveo 20 minuta. Zaigrao je i prije dva dana protiv Wolfsburga u prijateljskom meču.

To govori da je Bičakčić spreman da nastavi karijeru i da ga u Hoffenheimu i dalje cijene i žele u rosteru. Odradiće pripreme sa timom pred nastavak bundesligaške sezone, a to svakako može obradovati i novog selektora BiH Faruka Hadžibegića, koji će u martu sjediti na klupi Zmajeva u mečevima kvalifikacija za EURO 2024.

Bičakčić je odigrao 35 mečeva u dresu BiH i postigao je tri gola, a bio je i član mlađih selekcija. Mogao bi se svakako nadati povratku u reprezentaciju, ali pod uslovom da uhvati formu i da ponovo bude konstantan u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, član Hoffenheima je još od ljeta 2014. godine kada je stigao iz Eintracht Braunschweiga, a igrao je još za Stuttgart, te u omladinskim kategorijama za Heilbronn i Mockmuhl.

Hoffenheim je trenutno 11. na bundesligaškoj tabeli sa samo 18 bodova, a narednu utakmicu igra tek 20. januara protiv Union Berlina u gostima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti