Nijemci ne slute dobro: Kraj karijere Ermina Bičakčića?
Foto: T. Hebib

Nadamo se suprotnom

Nijemci ne slute dobro: Kraj karijere Ermina Bičakčića?

Eldar Ganibegović

Sve nas je koncem prethodne sezone obradovala vijest kako se Ermin Bičakčić vratio na teren.

U utakmici koja nije imala nikakav rezultatski značaj, Borussia Monchengladbach je s 5:1 na svom terenu razbila Hoffenheim u posljednjem kolu Bundeslige, a nakon 19 mjeseci izbivanja zbog povrede vratio Ermin Bičakčić ušavši u ugri u 86. minuti umjesto Akpogume.

Ermin Bičakčić povrijedio je ligamente koljena još 27. septembra 2020. godine kada je njegov Hoffenheim s 4:1 savladao Bayern, a upravo je Bičakić bio strijelac vodećeg gola za svoj tim i to mu je bila prva i jedina utakmica u kojoj je do sada zaigrao nakon nesretne povrede.

Prije mjesec dana stigla je i vijest kako je bh. defanzivac produžio ugovor s Hoffenheimom do kraja iduće sezone, no sada iz Njemačke stižu crne prognoze.

Naime, novinari njemačkog Kickera pišu da bi naš stoper mogao završiti karijeru.

"Nastup Ermina Bičakčića protiv Monchengladbacha bio je simboličan, moguće da je to bio njegov posljednji nastup u karijeri", stoji u članku pomenutog izvora.

Za nadati se da se ove prognoze neće obistiniti, te da ćemo Ermina gledati i dalje na najvećem nivou, kao i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bičakčić je do sada u dresu nacionalnog tima odigrao 35 utakmica i postigao tri gola.

Podsjetimo, član Hoffenheima je još od ljeta 2014. godine kada je stigao iz Eintracht Braunschweiga, a igrao je još za Stuttgart, te u omladinskim kategorijama za Heilbronn i Mockmuhl.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
poluinvalid ne igra godinama pemzija
2 25
BiH1510
Kako god, nikad se neće zaboraviti onaj gol u Zilini Slovackoj
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi