Bundesliga nije zaboravila Sejada Salihovića, a današnja objava na Twitteru je sve oduševila

Bivši bh. fudbaler slavi rođendan

Bundesliga nije zaboravila Sejada Salihovića, a današnja objava na Twitteru je sve oduševila

Endin Čaušević

Nekadašnji bh. reprezentativac Sejad Salihović slavi danas svoj 38. rođendan.

Salihović je ostavio veliki trag u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine i bio je dio generacije koja je uspjela izboriti historijski plasman na Svjetsko prvenstvo koje se 2014. godine igralo u Brazilu.

U dresu Zmajeva odigrao je ukupno 47 utakmica i zabio je četiri gola, a prije toga Salihović je igrao i za mladu reprezentaciju naše zemlje s kojom je bio na korak od plasmana na EP.

Što se tiče klupske karijere Salihović je najbolje dane proveo u dresu Hoffenheima. U ovaj klub je došao na ljeto 2006. godine dok je još bio niželigaš, te je uspio s Hoffenheimom da dođe do Bundeslige gdje su u prvoj sezoni zaista briljirali.

Salihović je bio jedan od najvažniji igrača Hoffenheima nakon plasmana u Bundesligu, te je imao nekoliko zaista odličnih sezona u najjačem rangu njemačkog fudbala.

U Bundesligi za Hoffenheim je odigrao čak 171 utakmicu i uspio je da zabije 46 golova, a mnogi ga pamte po tome što je fantastično izvodio slobodne udarce.

Oglasi

To najbolje dokazuje i današnja objava zvaničnog kanala Bundeslige na Twitteru koji je čestitao Salihoviću 38. rođendan uz jedan od najboljih golova u njegovoj karijeri.

Riječ je o fantastičnom golu Salihovića iz slobodnog udarca u meču protiv Borussije Dortmund kojeg je postigao u sezoni 2011/12.

U karijeri je zabio zaista mnoštvo fantastičnih golova iz slobodnjaka, a navijači bh. reprezentacije posebno pamte nevjerovatan gol na Bilinom polju protiv Turske kada je bilo 1:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Hoffenheima nekadašnji bh. fudbaler igrao je još za Herthu, HSV, St. Gallen i Beijing Chengfeng.

Karijeru je završio prvo na ljeto 2018. godine, ali se vratio godinu dana kasnije jer je igrao za niželigaša Frankenthal, te je čak nastupao i za drugi tim Hoffenheima. No, prošle godine je definitnivno odlučio da okači kopačke o klin.

Top Komentari

Ibro
I nema vise ovakvih ljevaka. Bundesliga ce ga pamtiti dugo . A i meni je potpiso loptu u Atlanti , kad mi zastitar nije dao prici igracima tad je Muslimovic i Salihovic mahni rukom da donesem loptu da potpisu. Sretan rodjendan Sejo
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi