Ernesto Valverde objasnio šta očekuje od tri velika pojačanja Barcelone
Valverde puno očekuje od tri nova igrača

Katalonski tim je izdvojio značajna sredstva za ove igrače

Ernesto Valverde objasnio šta očekuje od tri velika pojačanja Barcelone

S. Pašalić

Barcelona je izdvojila ukupno 224 miliona za Antoinea Griezmanna, Frenkiea de Jonga i Neta pa je jasno da trener Ernesto Valverde mnogo toga očekuje od njih.

Katalonski tim je prošle sedmice napokon potpisao Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida plativši njegovu otkupnu kluzulu od 120 miliona eura.

Nešto prije toga je stigao golman Valencije Neto kao dio zamjene između dva kluba, a Jasper Cillessen je otišao u suprotnom smjeru, a još u januaru je dogovoren dolazak Frenkiea de Jonga iz Ajaxa za 75 miliona eura.

"To su tri važna potpisa. Naravno, od njih očekujemo mnogo, zbog njih su naši navijači uzbuđeni i ono što želimo da urade je da uđu u tim dinamično i nastave do svog nivoa", rekao je Valverde pa nastavio:

"De Jong je prošle godine i posljednjih godina igrao na visokom nivou, kao i cijela njegova ekipa. Nadamo se da nam može dati svježu energiju u sredini, što može biti samo dobro za nas. Gradimo tim za budućnost i on ima godine ispred sebe, on je kvalitetan igrač. On u sebi ima pomalo našeg stila igre"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Griezmann je igrač koji je brz, igra dobro u polju i odličan je u finišu, a mi znamo koliko igrač vrijedi i što ti daje u zamjenu. Imamo velike nade za njega jer je mlad, ali s iskustvom i navodi nas da očekujemo da će on odmah dobro zaigrati"

"Neto je također iskusan igrač, dodatno osiguranje za naš gol, i mislimo da je idealan dodatak Marc-Andre ter Stegenu.", zaključio je Valverde.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti