Ervin Zukanović odabrao novi klub?

Gianluca Di Marzio donosi nove vijesti

Ervin Zukanović odabrao novi klub?

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović će gotovo sigurno napustiti Genou u januarskom prelaznom roku.

Iako je za njega interes pokazao veliki broj klubova iz Serije A, Zukanović je navodno odlučio nastaviti karijeru u Udineseu u koji će stići na polugodišnju posudbu.

Gianluca Di Marzio javlja da će iskusni defanzivac biti uključen u transfer lijevog beka Giuseppea Pezzelle koji će iz Udinesea preći u Genou, dok će Zukanović otići u suprotnom smjeru.

Za Zukanovića su se ove zime raspitivali Cagliari, Frosinone, Bologna pa čak i Trabzonspor, a izgleda da je izbor na kraju pao na Udinese.

Di Marzio također piše da će Zukanović u Udineseu provesti narednih pola godine kao posuđen igrač, te da će klub sa Friulija imati pravo otkupa ugovora po završetku sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ervin Zukanović u Italiji nastupa od 2014. godine i do sada je, prije nego što je došao u Genou, igrao za Chievo, Sampdoriju, Romu i Atalantu. Ranije je još bio član Genta, Kortrijka, Eupena, Dendera, Željezničara, Veleža...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi