Esad Selimović: U fudbalu ništa nije nedostižno

FK Olimpik startao sa pripremama

Esad Selimović: U fudbalu ništa nije nedostižno

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika danas su krenuli sa pripremama za proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacije BiH.

Šef stručnog štaba Esad Selimović sa svojim saradnicima je u centru ‘Safet Zajko’ održao sastanak i prvi trening sa igračima. Nakon uvodnog treninga Selimović je bio zadovoljan onim što je vidio.

"Zadovoljan sam u kakvom su stanju stigli fudbaleri na prvi trening. Svi su tokom pauze koja je zaista dugačka imali plan rada i čini se da su se pridržavali toga".

U tim sa Otoke je stiglo nekoliko novih igrača, a kako nam je rekao Selimović svi oni bi trebali dati novu dimenziju ekipi.

"Znali smo jasno šta nam fali i tako smo i dovodili fudbalere. Zeba, Handžić i Pandža svojim iskustvom će nam pomoći da unaprijedimo našu igru. Smatram da imamo jako dobar tim, a sada je na nama svima zajedno da se dodatno uigramo i spremimo za proljetni dio, u koji ulazimo sa bodovnim zaostatkom. Ipak, u fudbalu ništa nije nedostižno, tako da ćemo dati sve od sebe da što spremniji uđemo u proljetni dio sezone"

Plan priprema FK Olimpik je jasno definisan.

"Radit ćemo u Sarajevu do kraja januara. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti, s obzirom na to da su velike hladnoće i padavine trenutno. Početkom februara idemo u Hercegovinu, a onda polovinom mjeseca slijedi povratak u Sarajevo. Planiramo odigrati šest utakmica, a protivnike dogovaramo i bit će poznati u narednih par dana"

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Što se tiče igračkog kadra Selimović kaže da klub ne bježi od mogućnosti da angažuje još nekog igrača.

"Neki od igrača će na posudbu, kako bi dobili dodatno prostora za igru. Što se tiče dolazaka, nije isključeno da dovedemo još nekog igrača, ako procijenimo da bi bio pojačanje za aktuelni kadar. Nećemo dovoditi samo radi broja, nego bismo doveli fudbalera koji bi mogao odmah konkurisati za startnu postavu", dodao je Selimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi