Amerikanci se divili Messiju, a sada je na scenu stupio budući reprezentativac BiH

Majstorija nedovoljna za prolaz

Amerikanci se divili Messiju, a sada je na scenu stupio budući reprezentativac BiH

Edmir Škorić

U Liga kupu sjevernoameričkog nogometa sinoć je meksički Queretaro pobijedio New England Revolution (SAD) na penale i prošao u četvrtfinale takmičenja.

New England je gostovao Meksikancima u osmini finala ovog takmičenja. Nakon nule na poluvremenu, već na početku drugog Gomez donosi Queretaru prednost pogodivši za 1:0.

U 57. minuti trener gostiju ubacuje u igru i Amerikanca bh. korijena Esmira Bajraktarevića, koji u 78. minuti postiže majstorski gol za izjednačenje.

Ostalo je 1:1, pa su se raspucavali penali, a tu je domaćin bio usješniji iskoristivši sve udarace sa bijele tačke.

S druge strane, u američkoj momčadi Gil i Harkes su promašivali, pa je Queretaro na kraju prošao dalje.

Queretaro će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Philadelphia - New York Red Bulls, dok je za sada poznat jedan par, a to je Inter Miami - Charlotte.

Oglasi

Esmir Bajraktarević ima samo 18 godina i veliki je potencijal, a u New Englandu je od maja 2022. godine. Igra na pozicijama krilnog napadača i ima šest golova na ukupno 20 nastupa minule sezone.

Bajraktarević je bio u centru pažnje jer je odlučio da u budućnosti umjesto SAD-a nastupa u dresu Bosne i Hercegovine što je ranije potvrdio i Zvjezdan Misimović.

"Bio sam u kontaktu s njim, on je 2005. godište i ima pravo još uvijek da igra za juniorsku selekciju, ali će dobiti poziv za mladu reprezentaciju BiH. Trebao bi biti na spisku za ove prijateljske utakmice u junu. Riješavamo papirologiju oko pasoša i sve ostalo što je potrebno da stekne pravo nastupa", kazao nam je Misimović.

Inače, Bajraktarević je rođen 10. maja 2005. godine u gradu Appelton. Trenirao je u mlađim kategorijama Chicago Firea, Waukesha, Wavea i Revs Academyje.

Ranije je nastupao za juniorsku reprezentaciju Amerike za koju je odigrao ukupno tri utakmice i zabio je jedan pogodak. Ipak, nadamo se da će u budućnosti nositi dres svoje domovine koju očito nije zaboravio iako u njoj nije rođen, ali jasno je da bi takav potencijal bio veliko pojačanje za Zmajeve.

Top Komentari

BogatiDijasporac
I nadju se papani pljuvati po Misketu a covjek nam sredio 5-6 igraca za narednih 10 godina, najmanje.
0 1
Drakula
Da je pametan ne bi dosao u sugavu repku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi