Amerikanci otkrili koliko Pidro godišnje zarađuje u St. Louisu, na listi i ime Esmira Bajraktarevića

Amerikanci otkrili koliko Pidro godišnje zarađuje u St. Louisu, na listi i ime Esmira Bajraktarevića

Endin Čaušević

Bh. defanzivac Selmir Pidro prošlog ljeta napustio je FK Sarajevo i karijeru nastavio u dalekim Sjedinjenim Američkim Državama gdje je potpisao za St. Louis. Pidro s američkim klubom ima ugovor do kraja 2025. godine, a sada je otkriveno i koliku godišnju platu u tom klubu ima ovaj Bugojanac.

Pidro je ponikao u bugojanskoj Iskri iz koje je još kao omladinac prešao u FK Sarajevo. Prošao je omladinske kategorije bordo kluba, a igrao je i za prvi tim Sarajeva s dosta uspjeha.

No, početkom 2022. godine potvrđeno je da Pidro napušta klub i da seli u Ameriku što je u prvi mah mnoge iznenadilo.

Sa Sarajevom uspio je da osvoji četiri trofeja uključujući i duplu krunu 2019. godine. Ipak, kada je stigla ponuda iz Amerike odlučio je da je vrijeme za novi iskorak, a za St. Louis debitovao je prošlog avgusta.

Ovaj 25-godišnjak s St. Louisom potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine, a sada je poznato koliko bh. defanzivac inkasira godišnje igrajući za ovaj američki klub.

MLS je otkrio platne liste svih fudbalera koji nastupaju u najjačem rangu američkog fudbala, a tu se našlo i Pidrino ime. Jasno je da Pidro nije među najplaćenijim igračima svog kluba, no ima itekako pristojnu platu.

Oglasi

Naime, Pidro godišnje po ugovoru u St. Louisu zaradi 325.000 dolara što je sigurno daleko veći iznos nego koji je imao dok je igrao u BiH.

Najplaćeniji u St. Louisu je nekadašnji golman Borussije Dortmund, Roman Burki, koji godišnje zaradi 1.5 milion dolara, a iza njega slijede Joao Klauss de Mello (1.230.000), Eduard Lowen (1.200.000) i Joakim Nilsson (1.102.450).

Pidro je sa svojim ugovorom osmi najplaćeniji igrač u St. Louisu. U dosadašnjem dijelu sezone upisao je četiri nastupa za američki klub u svim takmičenjima.

Također, poznato je koliko zarađuje i potencijalni bh. reprezentativac Esmir Bajraktarević koji jgra za New England Revolution. Ovaj 18-godišnjak inkasira godišnje 85.444 dolara od ugovora koji trenutno ima.

Bajraktarević je već nekoliko dana u centru pažnje jer je odlučio da u budućnosti umjesto SAD-a nastupa u dresu Bosne i Hercegovine što je prije nekoliko dana potvrdio i Zvjezdan Misimović.

"Bio sam u kontaktu s njim, on je 2005. godište i ima pravo još uvijek da igra za juniorsku selekciju, ali će dobiti poziv za mladu reprezentaciju BiH. Trebao bi biti na spisku za ove prijateljske utakmice u junu. Riješavamo papirologiju oko pasoša i sve ostalo što je potrebno da stekne pravo nastupa", kazao nam je Misimović prije nekoliko dana.

Za New England potpisao je u maju prošle godine i jasno je da u ovom klubu ozbiljno računaju na njega s obzirom na minutažu koju ima. Za prvi tim odigrao je 12 mečeva, od toga šest u ovoj sezoni MLS-a, dok je igrao i za rezervnu ekipu prošle godine i upisao je 30 nastupa i dao tri gola.

Inače, najplaćeniji u MLS-u je Lorenzo Inigne koji igra za Toronto, a godišnje zaradi 7.5 miliona dolara. Iza njega na listi je igrač Chicago Firea, Xhardan Shaqiri, s godišnjom platom od 7.350.000 dolara, pa slijedi Chicharito koji u LA Galaxyju zaradi godišnje šest miliona dolara.

Top Komentari

Hasimaga
Bravo Selmire,zasluzio si to svojim postenim radom i postenim odnosom prema klubu koji ti je sve dao,a ne kao onaj tokmak Šefkija Resic , on jadnik sad sisa motku u drugoj ligi rep. šumske
1 0
BordoBijeli1946
Brat zasluzio! Allah ga nagradio!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti