Esmir Bajraktarević ponovo na spisku reprezentacije SAD-a
FOTO: Instagram

Za martovske utakmice

Esmir Bajraktarević ponovo na spisku reprezentacije SAD-a

H. Zilić

Mladi 19-godišnji fudbaler Esmir Bajraktarević dobio je poziv U23 reprezentacije SAD-a za martovske utakmice. Pomenuta reprezentacija će 22. i 25. marta odgirati prijateljske utakmice protiv Gvineje i Francuske.

Sjajne igre u MLS-u u dresu New England Revolutiona nisu prošle nezapažene i Bajraktarević je na spisku olimpijske selekcije SAD-a.

Riječ je o momku koji se spominjao kao i budući reprezentativac Bosne i Hercegovine, ali izgleda je na kraju odlučio igrati za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država.

Bajraktarević je već debitovao i za seniorsku reprezentaciju SAD-a, ali u prijateljskom duelu protiv Slovenije koji je bio van FIFA termina. Naravno, ovaj fudbaler još uvijek ima pravo nastupa i za Bosnu i Hercegovinu bez obzira na pozive od strane SAD-a.

Oglasi

Mismović odavno u kontaktu sa mladim fudbalerom

Dugo se već govorio kako će Bajraktarević obući dres Bosne i Hercegovine. I Zvjezdan Misimović se angažovao oko cijele priče da se proba što prije završiti nastup za Bosnu i Hercegovinu kada je u pitanju Bajraktarević.

"Bio sam u kontaktu s njim, on je 2005. godište i ima pravo još uvijek da igra za juniorsku selekciju, ali će dobiti poziv za mladu reprezentaciju BiH. Trebao bi biti na spisku za ove prijateljske utakmice u junu. Riješavamo papirologiju oko pasoša i sve ostalo što je potrebno da stekne pravo nastupa", kazao nam je Zvjezdan Misimović za SportSport.ba na ljeto prošle godine.

I sam Bajraktarević je u ranijim izjava izrazio želju da iga za našu reprezentaciju, ali sve je još uvijek na čekanju.

Amerikanci su to iskoristili, no nadamo se da će ipak na kraju Esmir Bajrkatarević obući dres Bosne i Hercegovine, ipak je riječ o jednom od najtalentovanijih fudbalera u MLS-u.

Esmir je rođen u SAD-u 2005. godine, a njegovi roditelji su iz Srebrenice. Trenutno nastupa u MLS-u i član je New Englanda.

Top Komentari

USABIH
Bolje da igra za USA, u nasem savezu vlada krikinal, reprezetacija nikad losija, menadzeri pozivaju igrace itd...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi