Na snimku izgleda zaista ružno: Teška povreda bh. reprezentativca zabrinula Miloševića

Samo da ne bude najgore

Na snimku izgleda zaista ružno: Teška povreda bh. reprezentativca zabrinula Miloševića

E. Škorić

Samo tri mjeseca ostala su do utakmice protiv Ukrajine u polufinalu baraža Lige nacija, pa bi jedan od standardnih bh. reprezentativaca nakon današnje povrede mogao otpasti sa spiska selektora Save Miloševića, ali se nadamo da do toga neće doći.

U toku je meč turskog šampionata između Bešiktaša i Karagumruka, a na poluvremenu je rezultat 0:0. Nas to, naravno, pretjerano ne zanima, ali nas zanima u kakvom je stanju Amir Hadžiahmetović.

U ranoj fazi meča stao je nezgodno i zadobio povredu u duelu sa jednim igračem gostiju, zbog čega je odmah izašao iz igre i očito mu slijedi put u bolnicu, a Bešiktaš će tek nakon magnetne rezonance otkriti koliko je ozbiljna povreda i koliko će odsustvovati.

Nažalost, postoji opravdan strah da bi Hadžiahmetović mogao duže vremena biti izvan terena, pa čak i da propusti mečeve baraža u martu, a ne treba ni napominjati koliko je bio bitan za igru bh. repreezntacije u proteklo vrijeme.

Oglasi

Iako je dan u Turskoj bio generalno dobar za bh. fudbalere, pa su Riad Bajić i Nihad Mujakić dali golove, a Haris Hajradinović upisao asistenciju, nažalost završilo se loše i povredom Hadžiahmetovića.

26-godišnjak je ove sezone upisao 29 nastupa za turskog velikana i ima šest asistencija, a još čeka na prvijenac u ovoj sezoni. On je odigrao 30 mečeva za naš nacionalni tim, ali za sada bez gola.

Debitovao je još 4. septembra 2020. godine protiv Italije kod selektroa Dušana Bajevića i sve je češće ključan za vezni red našeg nacionalnog tima.

No, ima još puno do martovske utakmice s Ukrajinom, ipak dovoljno vremena da Amir bude potpuno spreman, a uostalom možda nas ugodno iznenadi izvještaj doktorskog tima Bešiktaša i bude se radilo o nekoj povredi lakše prirode.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Povreda nikada nije dobrodošla, a još gore kada dođe u momentu kada igrač dobro, a još ga uz to prate drugi klubovi.

Poznato je da Udinese pokušava da dovede bh. fudbalera kao zamjenu za Lazara Samardžića i Bešiktaš ga je bio spreman prodati, ali... Ko zna šta će se sada nakon svega ovoga desiti.

Top Komentari

Drakula
Hvala bogu jedan amater manje. Da se sastanu najbolji iz premijer lige na koljenima bi im reprezenativci pusi k ne bi ustali nikad.
3 0
DamirT
A jest i bitan u pm...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi