Espanyol bolji od Valencije

Poraz Šišmiša

Espanyol bolji od Valencije

Fudbaleri Espanyola pobijedili su večeras na domaćem terenu Valenciju sa 2:0 u okviru 2. kola španske La Lige. 

Iako u prvom poluvremenu nije bilo golova, možemo reći da su domaći bili puno bliži da povedu. U 33. minuti su imali dvije sjajne prilike. Prvo je Iglesias pogodio prečku, da bi odmah nakon toga golman Valencije Neto sjajno odbranio šut ovog fudbalera.

U drugom dijelu susreta Espanyol odmah prijeti preko Leo Baptistaoa, ali Neto ponovo brani. Ipak, ni golman Valencije nije mogao ništa u 63. minuti kada je Esteban Granero postigao vrlo lijep gol. Samo pet minuta kasnije domaći ponovo pogađaju, a ovog puta je strijelac bio Iglesias kojem se tako vratilo nakon pogođene prečke.

Espanyol nakon ove pobjede ima četiri osvojena boda, dok je Valencia ostala na jednom bodu kojeg je osvojila u prvom kolu protiv Atletico Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 2. kolo:

Espanyol - Valencia 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi