Novogodišnji poklon sa jugozapada: Odigrana utakmica o kojoj će se dugo pričati
FOTO: EPA

Fudbalska poslastica

Novogodišnji poklon sa jugozapada: Odigrana utakmica o kojoj će se dugo pričati

H. Zilić

Nevjerovatan meč vidjeli smo u 17. kolu španske La Lige, a fudbalski vikend nije mogao bolje početi.

Espanyol i Levante odigrali su utakmicu za pamćenje na kojoj je postignuto sedam golova, viđeno je dosta lijepih akcija, borbe, kartona, možemo reći pravi novogodišnji poklon za sve ljubitelje fudbala, ali krenimo redom.

Igrala se šesta minuta kada je Darder doveo domaćine u vodstvo od 1:0. Nakon gola Espanyola gosti iz Valencije preuzimaju kontrolu nad utakmicom, a izjednačenje stiže vrlo brzo, tačnije u 11. minuti de Furtos pogađa na asistenciju Martija.

U 26. minuti preokret Levantea, strijelac za 1:2 bio je Son, sada je de Frutos bio asistent i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku još jače ludilo.

Na startu drugog poluvremena Espanyol je propustio dobru priliku, ali u 49. minuti su ipak izjednačili na 2:2 golom de Tomasa na asistenciju Herrere.

Oglasi

Brzo odgovor gostiju stiže u 57. minuti, Morales koristi još jednu asistenciju danas sjajnog de Frutosa i to je bilo 2:3 za Levante.

Tri minute kasnije Gomez lijepo upošljava Puada i Espanyol poravnava na 3:3.

Puado u 76. minuti izrasta u heroja domaćih i kreira još jedan preokret na ovoj spektakularnoj utakmici i dovodi tim iz Barcelone u vodstvo od 4:3.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To kao da je totalno poremetilo Levante, pa Son u 78. minuti pravi prekršaj za direktan crveni karton i gosti ostaju sa igračem manje.

Do kraja meča smo mogli vidjeti još koji pogodak, ali ostalo je 4:3 u utakmici koja će se dugo prepričavati u fudbalskim krugovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi