Konačno otkriveni detalji: Iza transfera koji je promijenio fudbal krije se velika laž

Figo je tada prešao u Real

Konačno otkriveni detalji: Iza transfera koji je promijenio fudbal krije se velika laž

A. Čaušević

Počelo je prikazivanje dokumentarca o najkontroverznijem transferu u historiji fudbala.

Britanski 'The Independent' je mogao uživati u pretpremijeri 'Afere Figo' i objavljuje da dokumentarni film objašnjava kako je laž Paula Futrea Florentinu Perezu direktno utjecala na Luisa Figa da na kraju napusti Barcelonu i potpiše za Real Madrida.

Paulo Futre, bivšom zvijezdom Atletico Madrida, i Florentino Perez, tada kandidat za predsjednika Real Madrida, održali su sastanak na kojem je Florentino obavijestio Futrea o svom interesu za potpisom Figa plaćanjem klauzule o raskidu sa Barcelonom.

Prema pisanju britanskih novina, Futre je nazvao agenta Joséa Veigu, agenta Luisa Figa, ispred Florentina Péreza da ga obavijesti, ali je spustio slušalicu.

Ali Futre se pretvarao da je još uvijek povezan s pozivom kada je shvatio da Florentino Pérez zaista ima novca da plati Figovu klauzulu i govorio je da se transfer završi.

"Tih 30 ili 40 sekundi u kojima sam se pretvarao da razgovaram sa Joseom Veigom bili su ključ cijelog transfera”, objašnjava Futre.

Oglasi

List 'Record' podsjeća da je umiješanost Paula Futrea u dolazak Luisa Figa u Real Madrid već ranije otkrio advokat Vicente Montes.

"Proces je počeo otprilike tri mjeseca prije izbora. Pozvali su me Paulo Futre i Jose Veiga, koji je bio Figov menadžer. Paulo me je već ranije pitao, a da mi nije rekao ko je igrač, da li može unajmiti fudbalera konkretno. Sve do nekoliko sati prije sastanka saznao sam da je riječ o Real Madridu i Figu", objasnio je Vicente Montes.

Konačno, Florentino Perez je pobijedio na izborima, a Real Madrid je platio 60 miliona eura Barceloni za Figovu raskidnu klauzulu.

"Toliko ljudi je pričalo ne znajući detalje, ali ja imam pravu priču jer sam ja glavni junak", govori Figo u dokumentarcu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dokumentarac, sa više od 30 sati intervjua, sadrži verzije svih onih koji su učestvovali u transferu Figa u Real Madrid.

"Šta mislite ko govori istinu?", upitan je Florentino Perez tokom dokumentarca. "Bez sumnje, ja sam protagonista. Reći ću sve šta se dešavalo", odgovorio je Perez koji je i danas predsjednik Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

denimen9
Figo Zidane Solari vs Kroos Casemiro Modrić -- a jest dobro navijati za Real.
8 4
Klicko
Uvijek oko tog fašističkog smrdljivog kluba neke se nečasne radnje događaju
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi