ESPN: Džeko je najveći promašaj Serie A

Sve više kritika

ESPN: Džeko je najveći promašaj Serie A

Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko sve je više na udaru kritika zbog loših partija koje pruža u Romi.

Novinar ESPN-a James Horncastle pred božićnu i novogodišnju pauzu iskoristio je priliku da se osvrne na prvi dio sezone najjačeg ranga italijanskog fudbala i nije štedio riječi razočarenja za našeg napadača.

Po njegovom mišljenju najbolji igrač Serie A trenutno je Gonzalo Higuain, a za njega je najveće razočarenje Edin Džeko.

"Gruba procjena kada se uzme u obzir da je Džeko bio strijelac protiv Juventusa i Lazia, kao i protiv Barcelone, ali sjetite se da je on trebao biti nešto kao Batistuta u sezoni kada je Roma osvojila posljednji Scudetto", napisao je Horncastle i dodao:

"Postao je poznatiji po promašajima nego golovima. Zabio je tek tri puta ove sezone, a navijači su mu već dali nadimak 'Edin - slijepac'".

Novinar ESPN-a je dodao da Džeko nije toliki promašaj kao Hernanes Juventusu ili Mario Suarez Fiorentini, pa ni Kondogbia Interu, ali da se daleko više očekivalo od Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. napadač je ove sezone postigao tek tri gola u Seriji A i dva u Ligi šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.