Golman čekao do zadnje sekunde, mislio da zna će šutirati penal, a onda savršena panenka

Bolje od ovoga ne može

Golman čekao do zadnje sekunde, mislio da zna će šutirati penal, a onda savršena panenka

Endin Čaušević

Izvođenje panenke iz penala uvijek je bio najveći izazov za fudbalere jer su velike šanse da to neće uspjeti i zbog toga je potrebno da se poklope mnoge stvari kako bi lopta završila u mreži. Savršen primjer panenke sinoć smo vidjeli na meču Estelija i Club Americe.

Da se i u Nikaragvi igra ozbiljan fudbal pokazao je sinoć Esteli koji je odigrao odličan meč u okviru CONCACAF Kupa šampiona protiv meksičke Club Americe, a na kraju domaći tim je uspio da slavi rezultatom 2:1.

Esteli je do prednosti stigao već u sedmoj minuti utakmice kada je jedan od igrača Americe skrivio penal, a odgovornost s bijele tačke odlučio je preuzeti Byron Bonilla.

Bonilla je kada je uzeo loptu u ruke očito odlučio da pokuša da se proslavi i izvede panenku i na svu sreću uspio je da postigne pogodak za 1:0, ali treba istaći da je igrač Estelija zaista izveo savršen udarac.

Golman meksičkog kluba do zadnjeg trenutka je čekao Bonillu da šutira loptu i bio je siguran da će šutirati u njegovu lijevu stranu, no kada je vidio gdje ide lopta sve mu je bilo jasno.

Oglasi

Fudbaler Estelija izveo je savršenu panenku i udario je loptu tačno onoliko koliko je bilo potrebno da ona ide po sredini gola i završi u mreži za 1:0 i erupciju oduševljenja na stadionu kluba iz Nikaragve.

Savršenu panenku koju je Bonilla izveo na okršaju Estelija i Club Americe možete POGLEDATI OVDJE.

Inače, domaći tim je početkom drugog poluvremena uspio da udvostruči prednost. Bonilla je u 47. minuti bio asistent, a pogodak za 2:0 postigao je Fletes.

Međutim, Club America je u 90. minuti došla do gola za 2:1 koji mijenja sve pred revanš u Meksiku. Pogodak za meksički klub zabio je Julian Quinones za muk na stadionu Independiencia.

Oglasi

Što se tiče Estelija ovaj klub je dobro otvorio novu sezonu što je pokazala sinoć iznenađujuća pobjeda protiv Club Americe koja je apsolutni favorit u ovom okršaju Kupa šampiona Sjeverne i Centralne Amerike.

Kada je u pitanju Bonilla on je u Esteli stigao prije godinu dana nakon što je proveo nekoliko godina igrajući na Kostarici gdje je nastupao za San Jose, Greciju, Sporting, Saprissu i Cartagines.

Bonilla je u Nikaragvi dobro poznato ime jer je ovaj 30-godišnjak u dresu reprezentacije te zemlje upisao 30 nastupa i zabio je šest pogodaka.

Također, prošle sezone je bio odličan u Esteli jer je na 29 utakmica zabio osam golova i upisao dvije asistencije.

Top Komentari

vence
Stvarno se ne sjećate Pirlovig gola Hartu u polufinalu Eura?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi