Svi planovi pali su mu u vodu, onda se javio klub i nudio mu ugovor, ali nije mogao protiv sebe

Sergio Ramos i dalje slobodan igrač

Svi planovi pali su mu u vodu, onda se javio klub i nudio mu ugovor, ali nije mogao protiv sebe

Endin Čaušević

Iskusni španski fudbaler Sergio Ramos još uvijek je bez kluba nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om. Ramos vrijedno trenira dok čeka novi angažman, a prije nekoliko dana dobio je zanimljivu ponudu za nastavak karijere, no zbog jasnog razloga istu je odlučio da odbije.

Ramos je prethodne dvije sezone proveo u PSG-u u koji je stigao nakon što je čak 14 godina nosio dres Real Madrida.

Međutim, u prvoj sezoni je imao dosta problema s povredama dok se u protekloj Ramos nametnuo i bio je poprilično standardan. No, to iskusnom defanzivcu nije donijelo novi ugovor, te je još uvijek bez kluba.

Ramos se povezivao s nekoliko klubova, ali dogovora još uvijek nema. Želja mu je povratak u Španiju gdje se nudio Real Madridu i Sevilli, no Ramosa u tim klubovima čini se da baš i ne žele.

Također, Galatasaray je jedini poslao konkretnu ponudu koju Ramos još uvijek ima na stolu i ukoliko ne uspije da pronađe neki angažman koji priželjkuje jasno je da će iskusni igrač navjerovatnije put Turske.

Oglasi

Španski mediji objavili su da je prije nekoliko dana Ramos dobio još jednu zanimljivu ponudu, ali da nju uopšte nije htio ni da razmatra.

Ramosu se pojavila opcija da karijeru nastavi u Meksiku u dresu Club Americe jer su čelnici ovog kluba kontaktirali njegove agente. Meksikanci nude dosta dobre uslove Ramosu, ali on jednostavno nije zainteresovan.

Čisto iz ljubaznosti je saslušao ponudu i ono što čelnici Club Americe imaju reći, a potom im je poručio da neće prihvatiti istu jer se odlazak u Meksiko jednostavno ne poklapa s planovima koje on ima.

Za Ramosa je vremena sve manje i brzo će morati odlučiti gdje će nastaviti karijeru jer prvenstva širom Evrope su već počela.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako stvari stoje najizglednija opcija je Galatasaray, no Ramos oklijeva s potpisom za turski klub u nadi da bi se mogla pojaviti još neka ponuda bolja od one iz Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi