Barcelona u rukama ima veliko pojačanje, ali sve joj kvari engleski velikan s ponudom od 90 miliona!
Estevao Willian uskoro dolazi u Evropu, ali gdje?

Manchester United ulazi u trku

Barcelona u rukama ima veliko pojačanje, ali sve joj kvari engleski velikan s ponudom od 90 miliona!

Eldar Ganibegović

Na ljeto će Barcelona nastojati da se pojača onoliko koliko je to moguće u lošoj finansijskoj situaciji. Zapikan je jedan talentovani Brazilac, ali u sve se sada umiješao jedan engleski velikan.

Poznato je da je Južna Amerika, a naročito dvije najveće zemlje ovog kontinenta, Brazil i Argentina, rasadnik fudbalskih talenata koji decenijama unazad haraju u Evropi.

Još jedan mladi Južnoamerikanac, konkretno Brazilac, na pragu je dolaska u Evropu i to na velika vrata, u jedan od najvećih klubova na starom kontinentu.

Barcelona je u više navrata pokazala interes da u svoje redove dovede Estevaa Williana. Simptomatično, nadimak mu je Messinho.

Estavao Willian - Barcelona ili Manchester United?

Kako to obično biva kod južnoameričkih wunderkidova, nije samo jedan evropski klub zainteresovan, nego će morati dobro da razmisli i odluči gdje će nastaviti karijeru.

Estevao Willian član je Palmeirasa. Nije poznato koliko bi Barcelona za njega ponudila, no kako inostrani mediji prenose sada se u trku za njegov potpis s ponudom od 90 miliona eura uključio Manchester United.

Oglasi

Suma koju nudi klub s Old Trafforda je vrlo vjerovatno mnogo više od onoga što u ovom momentu može da ponudi Barcelona, pa je engleski velikan s te strane sigurno u prednosti.

Dolazak Messinha izričita je želja Erika ten Haga, 54-godišnjeg stručnjaka na klupi Manchester Uniteda, koji je čelnicima kluba rekao da učine sve kako bi ga doveli u crveni dio Manchestera.

Estevao Willian rođen je 2007. godine i dijete je Cruzeira iz kojeg je u maju 2021. godine prešao u Palmeiras.

Prirodna pozicija mu je desno krilo, jača mu je lijeva noga, visok je 176 cm. Osim na desnom krilu, može igrati na poziciji ofanzivnog veznog i lažne devetke.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ugovor s Palmeirasom ima do ljeta 2026. godine i ostaje da vidimo da li će ga odraditi do kraja. Po svemu sudeći, neće.

Ove je sezone na 10 nastupa u svim takmičenjima postigao četiri pogotka i podijelio tri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi