Ozbiljno se kuha pred El Clasico, priprema se skandalozna odluka na štetu Barcelone?
Marca zagrijava atmosferu pred El Clasico (Foto: EPA)

Marca tvrdi da su pravila takva

Ozbiljno se kuha pred El Clasico, priprema se skandalozna odluka na štetu Barcelone?

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone je u meču s Las Palmasom dobila ogroman broj žutih kartona, a a Robert Lewandowski i Joao Cancelo namjerno su dobili peti karton u sezoni kako bi propustili meč s Cadizom i tako mirno dočekali El Clasico protiv Real Madrida. Međutim, zbog pravila Fudbalskog saveza Španije mogli bi propustiti i najveći derbi španskog fudbala.

Robert Lewandowski i Joao Cancelo namjerno su dobili kartone u meču s Las Palmasom kako bi propustili meč s Cadizom, te spremno dočekali duel s Real Madridom.

Lewa je zbog sporog izlaska s terena dobio suspendujući karton, Cancelo također u finišu meča zbog oštrog starta, te Xavi Hernandez na njih neće računati u narednom kolu.

Jasno je kako su obojica namjerno dobili kartone kako bi ih 'očistili' pred El Clasico. Madridska Marca tvrdi da bi obojica mogli propustiti i veliki derbi zbog pravilnika Fudbalskog saveza Španije.

"Prema pravilima Fudbalskog saveza Španije, Lewandowski i Cancelo moraju biti suspendovani na dvije utakmice i samim tim propustiti El Clasico jer su namjerno dobili žute kartone kako bi propustili naredni meč", navodi Marca.

Oglasi

Ako bi Fudbalski savez Španije reagovao na takav način i suspendovao obojicu fudbalera na dvije utakmice, to bi definitivno bio ogroman skandal u La Ligi. Zato su i male šanse da bi se takva odluka mogla desiti.

Barcelona ionako ima male šanse za osvajanje titule prvaka. Real Madrid je osam bodova ispred njih i El Clasico bi mogao biti ključan za preostali dio sezone.

Xavi smatra da sudije 'guraju' Real Madrid

Trener Barcelone Xavi Hernandez u nekoliko je navrata 'između redova' prozvao Real Madrid.

On je 'eksplodirao' početkom februara nakon utakmice s Alavesom koji je Barca dobila. Lagani kartoni su mu problem

Oglasi

"Samo ću zamoliti sudije da nas puste da budemo konkurentni. Crveni karton Vitoru Roqueu je još jedna greška. Još jedna na štetu Barcelone. Svi znaju šta je istina", rekao je Xavi.

Uvjeren je Xavi da njegov klub plaća cijenu slučaja Negreira u kojem je Barca optužena za kupovinu sudija u prošlosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Uvjeren sam da plaćamo cijenu slučaja Negreira. Danas sam to ponovo vidio. Neću više ništa govoriti. Greška za greškom", rekao je Xavi.

Isto mišljenje imaju i brojni navijači Barce. Često se vodi polemika o tome na društvenim mrežama, a pitanje je šta bi se desilo i kakav bi bunt nastao kada bi Savez zaista suspendovao Lewandowskog i Cancela.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Šupčina od čovjeka ovaj smrdljivi Čavi, cijelu sezonu se gura uefalona. Po pravilu bi trebali dobiti 2 utakmice ali logično da neće jer ih štite.
1 5
CAGE55
Igracina bio,al ****o od covjeka,optuzuju sudije za svoju losu igru.Dok oni pricaju od sudijama,Real igra i pobjeduje..
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi