Selektori u problemima - UEFA promijenila pravilo, važi već za EURO 2024. u Njemačkoj!

Nadamo se da će i naš selektor biti na ovim mukama

Selektori u problemima - UEFA promijenila pravilo, važi već za EURO 2024. u Njemačkoj!

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Evropsko prvenstvo u fudbalu igra se od 14. juna do 14. jula 2024. godine u Njemačkoj. Za razliku od prethodne smotre, UEFA je odlučila da promijeni jedno bitno pravilo.

Prošlo Evropsko prvenstvo igrano je u 13 država širom Evrope. Sada je taj broj sveden na jedan i domaćin će biti samo Njemačka, no to nije jedina promjena.

Podsjetimo, prethodni EURO trebao se igrati 2020. godine, no zbog pandemije koronavirusa je odgođen. Igrao se godinu dana kasnije, a zlatom se okitila Italija.

Promjena pravila - UEFA donijela odluku za EURO 2024.

Te 2021. godine su zbog pomenute pandemije selektori mogli za EURO prijaviti 26 igrača. UEFA je procijenila da potrebe za tim ponovo nema i promijenila to pravilo.

Tako će selektori 2024. godine ponovo za Evropsko prvenstvo moći povesti "samo" 23 igrača, odnosno tri manje nego na prethodnom prvenstvu.

Sigurno da će to biti glavobolja za određene selektore, naročito za one u jačim reprezentacijama koji imaju veliki bazen kvalitetnih igrača, kao što su Francuska, Portugal, Engleska i slične selekcije.

Oglasi

Neka i Savo Milošević ima te nedoumice

Za nadati se da će i naš selektor, Savo Milošević, imati slične probleme. To bi značilo da se naša selekcija konačno plasirala na Evropsko prvenstvo.

Kroz kvalifikacije se to desiti neće i to je jasno od prošlog mjeseca, no dobra stvar da da u martu imamo baraž kroz koji će se još tri selekcije domoći karti za Njemačku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, naša reprezentacija će večeras igrati utakmicu 9. kola kvalifikacija, a protivnik će u gostima biti Luksemburg.

Za tri dana ćemo u Zenici ugostiti selekciju Slovačke čime ćemo okončati grupnu fazu kvalifikacija i zvanično se okrenuti martovskom baražu. 

Top Komentari

1921_1987
pa mi i nemamo 26 igraca
2 0
Drakula
Kakve veze BiH ima sa ovim oni nece Euro vidjet nikad u zivotu. I SP su na guzove otisli sreca nas pogledala.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi