Predstavljena zvanična maskota EURO-a u Njemačkoj
FOTO: Guliverimage

Do početka prvenstva ostalo malo manje od godinu dana

Predstavljena zvanična maskota EURO-a u Njemačkoj

Haris Zilić

Malo manje od godinu dana ostalo je do poečtka EURO-a u Njemačkoj. Mnogi su mišljenja da će to biti jedno od najboljih prvenstava u historiji fudbala.

Njemačka je već dokazala da zna pomjeriti granice kada je u pitanju organizacija. Prije 17 godine, tačnije 2006. godine su organizovali na vrhunski način Mundijal gdje je titulu prvaka svijeta osvojila selekcija Italije.

U Njemačkoj ćemo gledati 24 ekipa. Domaćin Njemačka je siguran učesnik, 20 timova će plasman izboriti kroz kvalifikacije, dok ćemo tri reprezentacije saznati nakon utakmica baraža Lige nacija.

Svi sea ndamo da će i Bosna i Hercegovina zaigrati na EURO-u bez obizra na loš start kvalifikacija.

Oglasi

Domaćini se vrijedno spremaju, pazi se na svaki detalj, a danas je predstavljena i maskota EURO-a.

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj obilježit će Albart kako je ime maskote, a mnogi su saglasni da je u pitanju jedna od najoriginalnijih maskota na velikim takmičenjima.

EURO u Njemačkoj počinje 14. juna naredne godine i trajat će do 14. jula kada je zakazano i veliko finale.

Prvenstvo će se igrati u deset gradova, a to su: Berlin, Minhen, Hamburg, Frankfurt, Koln, Dussledorf, Stuttgart, Leipzig, Dortmund, Gelsenkirchen.

Top Komentari

user1676286668
Liči na dodika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti