Poznat kostur EURO-a do kraja: Dva dana pauze, a onda završne borbe
FOTO: EPA

Rasproed i satnica

Poznat kostur EURO-a do kraja: Dva dana pauze, a onda završne borbe

Haris Zilić

Završene su i utakmice osmine finala 17. po redu Evropskog prvenstva u fudbalu i sada nas očekuju mečevi četvrtine finala i sama završnica. Dakle, do kraja prvenstva u Njemačkoj ostalo je još sedam utakmica, četiri četvrtfinalna duela, dva polufinalna i veliko finale.

U četvrtinu finala plasman su obezbijedile selekcije Engleske, Nizozemske, Španije, Švicarske, Njemačke, Turske, Francuske i Portugala.

U gornjem dijelu žrijeba četvrtine finala gledat ćemo dva evropska klasika, a igraju se 5. jula.

Od 18 sati snage će u Stuttgartu odmjeriti Španija i domaćin Njemačka, a isti dan od 20 sati u Hamburgu igraju Francuska i Portugal.

Upravo pobjednici dva pomenuta duela će se sastati u polufinalu koje se igra 9. jula od 21 u Minhenu, tako da će i tu biti još jedan spektakl u najavi.

Oglasi

U donjem dijelu žrijeba u četvrtini finala gledat dva zanimljiva meča koja se igraju 6. jula.

U subotu od 18 sati u Dusseldorfu će snage odmjeriti Engleska i Švicarska, a isti dan od 21 sat u Berlinu će igrati Nizozemska i Turska.

Pobjednici ovih duela sastat će se u polufinalu 10. jula od 21 sat, a taj polufinalni susret igra se u Dortmundu.

Veliko finale Evropskog prvenstva zakazano je za nedjelju 14. jula od 21 sat u Berlinu.

Dakle, sada idu dva dana pauze na Evropskom prvenstvu, a 5. i 6. jula nas očekuju utakmice četvrtine finala, a zatim ponovo dva dana pauze prije utakmice polufinala 9. i 10. jula.

Oglasi

Između polufinala i finala je tri dana pauze jer je finale zakazano za 14. jul kao što smo već spomenuli.

Parovi četvrtine finala EURO-a u Njemačkoj i satnica:

Španija - Njemačka (5. juli) 18 sati - Stuttgart
Portugal - Francuska (5. juli) 21 sat - Hamburg

Engleska - Švicarska (6. jul) 18 sati - Dusseldorf
Nizozemska - Turska (6. jul) 21 sat - Berlin

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi