Neatraktivna grupa E postaje sve zanimljivija: Ukrajina preokretom slavila protiv Slovačke

EURO 2024

Neatraktivna grupa E postaje sve zanimljivija: Ukrajina preokretom slavila protiv Slovačke

Eldar Ganibegović

U okviru 2. kola grupne faze Evropskog prvenstva danas su se u grupi E sastale selekcije Slovačke i Ukrajine. Rezultatom 2:1 nakon preokreta pobjedu je slavila selekcija Ukrajine.

Igrala se deseta minuta kada je Lukas Haraslin zaprijetio, no brani golman Ukrajine. Minut kasnije Trubin zaustavlja i udarac Schranza.

David Hancko u 17. minuti prijeti iz slobodnog udarca s 22 metra udaljenosti. Anatoliy Trubin je bio i na toj lopti.

No, nekoliko trenutaka poslije nije bio. Lukas Haraslin je centrirao, a Ivan Schranz, koji je srušio i Belgiju u 1. kolu, pogađa za prednost Slovačke.

Prva velika prilika za Ukrajinu u 34. minuti. Oleksandr Tymchyk je imao sjajnu šansu, no istakao se Martin Dubravka na golu Slovačke.

Oleksandr Zinchenko prijeti iz slobodnog udarca u 43. minuti kada brani Dubravka, da bi minut kasnije Haraslin zaprijetio na drugoj strani, no brani golman Ukrajine.

Oglasi

Igrala se 54. minuta kada Ukrajina dolazi do izjednačenja. Mykola Shaparenko je zabio nakon asistencija Oleksandra Zinchenka.

Mogla je Ukrajina do drugog gola u 74. minuti. Kontra je to bila Ukrajine, no loš zadnji pas za Mudryka koji iz teške pozicije pogađa stativu.

Sve je bilo gotovo u 80. minuti. Mykola Shaparenko šalje loptu u kazneni prostor, tamo se majstorski snalazi Roman Yaremchuk i pogađa za preokret.

Grupa E tako postaje itekako zanimljiva. Rumunija, Ukrajina i Slovačka imaju po tri boda, a ako Belgija slavi protiv Rumunije (meč sutra), uoči trećeg kola sve ekipe će imati po tri boda.

Jasno, ako Rumunija slavi, osigurat će osminu finala takmičenja, a i remi će vrlo vjerovatno biti sasvim dovoljan.

Oglasi

Podsjetimo, danas će se igrati dva meča u grupi D koja je također vrlo interesantna.

Od 18:00 pratit ćemo utakmicu Poljske i Austrije, dok se od 21 sat sastaju Francuska i Nizozemska.

EURO 2024, grupa E, 2. kolo:

Slovačka - Ukrajina 1:2 

Slovačka (4-3-3): Dubravka; Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko; Lobotka, Duda, Kucka; Schranz, Haraslin, Bozenik.

Ukrajina (4-3-3): Trubin; Tymchyk, Zabarnyi, Matviienko, Zinchenko; Sudakov, Brazhko, Shaparenko; Mudryk, Yarmolenko, Dovbyk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi