Skandal među Ukrajincima: Lunin i Zinčenko izbacili Rebrova iz svlačionice, a onda...

Nakon teškog poraza od Rumuna

Skandal među Ukrajincima: Lunin i Zinčenko izbacili Rebrova iz svlačionice, a onda...

Edmir Škorić

U ponedjeljak su prvi meč na Evropskom prvenstvu odigrale reprezentacije Rumunije i Ukrajine, a završeno je neočekivano - 3:0 pobjedom Rumuna, koji su na najbolji način otvorili turnir.

Rumuni su zaista nadigrali Ukrajince, koji su izgledali potpuno nemoćno. "Tricolori" su uz pomoć 30.000 glasnih navijača na terenu pokazali izuzetan kvalitet.

Poveli su nakon bombe Stanciua u 29. minuti, a u 53. Razvan Marin je povisio na 2:0. Denis Draguš je četiri minute kasnije dokrajčio Ukrajince postavivši konačnih 3:0.

Osim što je napad savršeno funkcionisao, važno je reći da je i rumunska odbrana odradila veliki posao. Ukrajince je ovaj težak poraz šokirao, a fudbaleri su bili u takvom očaju da je sve rezultiralo svađom nakon utakmice u svlačionici.

Novinari Bilda su kroz materijal objavljen nakon dvoboja u Fussball Areni otkrili da su fudbaleri Ukrajine željeli održati vrući sastanak kako bi pronašli uzroke lošeg nastupa.

Oglasi

Kako navodi Bild, selektor Sergej Rebrov nije sudjelovao na tom sastanku, jer su ga golman Reala Andrij Lunin i igrač Arsenala Oleksander Zinčenko izbacili iz svlačionice. Oni su smatrali da Rebrov ne bi trebao da prisustvuje ovom "razgovoru", pa je selektor morao otići, a onda su počele žestoke rasprave.

A Sergej Rebrov je na press konferenciji bio direktan i nije se libio reći da su igrači ti koji su krivi za poraz. Selektor je jasno dao do znanja da njegove zvijezde nisu dale sve od sebe da pobijede Rumuniju.

"Mi predstavljamo Ukrajinu na ovom turniru, to je važan trenutak za cijelu naciju. Igrači su primali poruke od ratnika, od vojnika u prošlosti. Svaki igrač mora dati sve od sebe. Ako neće, bit će teško. Nailazimo na jednako dobre igrače, najbolje u svojim zemljama.

Nije bitno ko je favorit. Fudbal danas znači ono što jest! Ono što danas predstavljate je vaše lice. Nije bitno je li to bilo jučer ili prošle godine. Danas nismo se digli na svoju razinu, moramo se ozbiljno pripremiti za nadolazeću utakmicu.

Siguran sam da se igrači ispričavaju, da im je žao. Rekao sam im da predstavljaju veliku i jaku državu. I koji se više od dvije godine bori za našu slobodu, za sve nas. Danas nisam dobro napravio, izgubio sam. Zato se ispričavam. Moramo šutjeti i bolje se pripremiti za sljedeću utakmicu, protiv Slovačke. Pokažimo drugu stranu Ukrajine", rekao je Rebrov na press konferenciji.

Oglasi

Prkosni Ukrajinci se ogrnuli zastavama, a onda su shvatili čiju su zastavu (greškom) nosili na dresu

Ukrajinci su se ogrnuli u zastave svoje države kada su izašli na teren i dok se intonirala himna. Naravno za njih je ovo posebno i veoma emotivno s obzirom na rat koji se vodi na njihovom teritoriju.

Ponosno su pjevali himnu ogrnuti u zastave, vidjele su se jasno emocije na njihovim licima, no ubrzo se ispostavilo da je Ukrajinski savez napravio veliki gaf. Ili možda nije?

Naime, objavljeno je kako se na dresovima ukrajinskih fudbalera umjesto rumunske, našla zastava Belgije. Međutim, fanovi su zaključili da možda nije riječ o pogrešci već o tome da je plava boja tamnija nego što bi trebala biti na rumunskoj zastavi, pa djeluje da se radi o crnoj boji.

"Nije crno, ali u pravu ste, plavo je pretamno", napisao je jedan od korisnika društvenih mreža. "Dajte riješite ovo, sramota je da nam se ovo dešava", dodao je drugi navijač Ukrajine.

Ukrajincima 21. juna od 15 sati slijedi duel sa Slovacima, koji su iznenađujuće pobijedili Belgiju sa 1:0, a onda će 26. juna od 18 sati protiv Belgije igrati meč posljednjeg kola.

Grupa E smatra se jednom od najizjednačenijih na Euru i vodit će se prava borba za prva dva mjesta, dok naravno i trećeplasirani po novom fomatu ima mogućnost prolaska u osminu finala.

Top Komentari

Interista
Nek su izgubili, nisu to nikakve izbjeglice koje bjesnim autima dolaze u drugu zemlju i sa milionima eura, nisu ni baraz trebali proci ni protiv nas ni protiv islanda, slicno je to kao ruska mafija i zahvaljujuci njima cjene stanova skaču, dabogda izgubili sve ijednu, vidim te ljude svaki dan i nisu to nikakve cvjećke niti izbjeglice
1 0
Mel_Glupsonn
Nek im Zelenski brat donese koke malo da se poprave
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi