Rumunija postigla treći gol, odmah je pukao prenos u Ukrajini i do kraja ga više nije bilo
Foto: Screenshot

Nevjerovatna situacija

Rumunija postigla treći gol, odmah je pukao prenos u Ukrajini i do kraja ga više nije bilo

Eldar Ganibegović

Danas je viđeno najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu EURO-a gdje je Rumunija razbila Ukrajinu. Zanimljivo je bilo Ukrajincima koji su putem jedne platforme pratili utakmicu, jer je prenos pukao odmah nakon trećeg gola Rumuna.

Danas je od 15:00 odigran prvi meč na Evropskom prvenstvu u grupi E. Selekcija Rumunije je rezultatom 3:0 u Minhenu savladala selekciju Ukrajine.

Nicolae Stanciu je u 29. minuti dobio loptu od Dennisa Mana na otprilike 20 metara od gola Ukrajine i šutirao iz prve, te postigao sjajan gol, vjerovatno i najljepši do sada na turniru.

Novi šok za Ukrajince u 53. minuti. Razvan Marin je s distance opalio po jednoj odbijenoj lopti, Lunin nije najbolje intervenisao i to je bilo 2:0.

Zatim Lunin u 56. minuti sjajno brani udarac Ratiua, ali već minut kasnije vidjeli smo jedan tap-in Dragusa za konačnih 3:0.

Utakmica se na teritoriji Ukrajine mogla pratiti i na online platformi Megogo u zamjenu za određenu novčanu sumu. Međutim, direktan prenos je iznenada stao u 57. minuti, odmah nakon što je Denis Dragus postigao treći gol za Rumuniju.

Oglasi

Kako prenose ukrajinski mediji, ekran video plejera se zacrnio i mogao se vidjeti samo rezultat, a nakon nekoliko minuta pojavila se poruka.

Sajt je objavio da su imali tehničkih problema i da će meč biti dostupan za gledanje ponovo za nekoliko minuta, samo što se nije dogodilo do kraja utakmice.

Na Facebooku su "Megogoovci" objavili poruku u kojoj se izvinjavaju i objašnjavaju da su vremenske prilike krive za ono što se dogodilo.

Ta poruka je samo još više razbjesnila nezadovoljne koristine pomenute platforme, koji su ostavili niz negativnih komentara.

- "Ako i dalje emitujete utakmice, zar ne biste mogli bolje? Potpuno je neprihvatljivo imati takav prenos"
- "Kakvi vremenski uslovi? Jesu li bube pojele vaš kabl?"
- "Dajete izjavu 10 minuta nakon kraja utakmice. Zaista?"
- "Shvatam. Iskreno izvinjenje služi kao kompenzacija što nam nismo pružili usluge za koje smo platili?"

Oglasi

Slovačka slavila protiv Belgije

Podsjetimo, kasnije danas, od 18:00 u Frankfurtu, u istoj je grupi selekcija Slovačke napravila još jedno iznenađenje i slavila rezultatom 1:0 protiv Belgije kojoj su poništena dva gola.

Ukrajina će u drugom kolu u E grupi igrati protiv Slovačke 21. juna od 15:00, dok će Rumunija dan kasnije od 21:00 igrati protiv Belgije.

Što se današnjeg programa tiče, od 21:00 pratiti ćemo drugu utakmicu u grupi D, a igraju Francuska i Austrija.

AUSTRIJA - FRANCUSKA, POGLEDAJTE SASTAVE

Jučer su se u toj grupi sastale selekcije Nizozemske i Poljske, a Oranje je slavilo pobjedu rezultatom 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi