Jedna selekcija neće biti žrijebana, BiH s "posebnim imenom", Hrvatima i Srbima prijeti pakao!

Žrijeb za Evropsko prvenstvo

Jedna selekcija neće biti žrijebana, BiH s "posebnim imenom", Hrvatima i Srbima prijeti pakao!

Admin Čaušević
Teme:

Bosna i Hercegovina će danas saznati potencijalne rivale na Evropskom prvenstvu. Žrijeb grupne faze kontinentalnog turnira počinje u 18 sati po centralnoevropskom vremenu, a jedna selekcija već zna svoju poziciju. 

U 18 sati UEFA će u Hamburgu početi sa izvlačenjem grupne faze Evropskog prvenstva, najvažnijeg takmičenja pod okriljem ove fudbalske organizacije.

Svoje sigurne rivale saznat će Hrvatska i Srbija, dok BiH preostaje šansa da se turnira dočepa kroz baraž u martu. U polufinalu je rival Ukrajina, a u eventualnom finalu bolji iz duela Izrael - Island. 

Dan uoči žrijeba UEFA je potvrdila izgled šešira tako da Srbiji i Hrvatskoj prijeti pakao, dok će BiH u žrijebu biti pod "posebnim imenom."

Izgled šešira za žrijeb grupne faze Evropskog prventstva

Kao što je poznato pobjednici baraža su automatski smješteni u četvrti šešir, pa će tako u žrijebu BiH, ali i ostale učesnike baraža staze B predstavljati kuglica pod nazivom "pobjednik staze B play-offa". Ista se procedura odnosi za učesnike baraža iz staza A i C. 

Potvrđeno je da se Hrvatska nalazi u trećem šeširu, a Srbija u četvrtom što znači da je moguće vidjeti paklenu grupu pošto je Albanija u drugom šeširu. 

Oglasi

Njemačka je selekcija koja već zna svoju poziciju. Kao domaćinu turnira Nijemcima će pripasti pozicija 1 u grupi A i ova reprezentacija neće biti u žrijebu. U potu A će izvlačiti tri kuglice kako bi se popunile pozicije A2, A3 i A4.

Potovi od B od F sadrže po četiri kuglice i predstavljaju dostupne pozicije u svakoj grupi, npr B1, B2, B3 i B4.

Prema statističkim podacima prije žrijeba eventualno najteža grupa bi izgledala ovako: Francuska, Austrija, Nizozemska i Italija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sa druge strane, najlakša grupa može izgledati ovako: Njemačka, Albanija, Slovačka i Vels pod uslovom da Velšani prođu play-off.

Evropsko prvenstvo igrat će se od 14. juna do 14. jula. Format takmičenja je takav da će po dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe te četiri najbolje trećeplasirane izboriti plasman u osminu finala, poslije čega slijedi četvrtfinale, polufinale i veliko finale.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Bice bujruma za nase u njemackoj!
1 0
DDG
Zašto bi Vels bio u najslabijoj grupi kada su mogući sudionici iz C baraža Gruzija, Kazahstan i Luksemburg, iz A baraža Estonija ili iz B baraža BiH, Island i Izrael? Svaka od ovih reprezentacija može završiti na EP baš kao Vels. Po kojoj logici je onda Čauš stavio Vels u najslabiju potencijalnu grupu, to samo on zna. Izgleda da je Čauš danas (subota) dežurni da se provaljuje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi