Srbiji je ova noć teško pala - ispalo je baš onako kako nisu željeli

Sami su sebi krivi

Srbiji je ova noć teško pala - ispalo je baš onako kako nisu željeli

Edmir Škorić

U grupama E, C i H odigrane su utakmice posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Njemačkoj.

Nije bilo previše efikasna noć na Starom kontinentu, ali nekoliko reprezentacija je proslavilo odlazak na Euro.

Češka je pobijedila Moldaviju sa 3:0 u Olomoucu i tako osigurala nastup u Njemačkoj, a slavlje je i u Ljubljani gdje je Slovenija sa 2:1 bila bolja od Kazahstana. Slovencima je i bod bio dovoljan, baš kao i Česima, no obje selekcije upisale su pobjede.

A te pobjede donijele su loše vijesti u Srbiju, pošto tamošnja fudbalska reprezentacija žrijeb čeka iz četvrtog šešira, iako su se ponadali da će im odgovarati rezultati večeras i da će biti smješteni u trećem šeširu.

Žrijeb zas Evropsko prvenstvo na programu je 2. decembra, a za sve u Srbiji to će biti poseban dan jer se prvi put nakon 24 godine nalaze na Euru.

Oglasi

Srbija je remijem protiv Bugarske 2:2, izborila vizu za Njemačku, ali je razočarala javnost u zemlji jer je odigrala dosta slabo i nije uspjela da pobijedi nikad goru selekciju Bugarske.

Dosta kontroverzi izazvala je situacija iz sudijskog vremena utakmice Ukrajina - Italija na BayAreni u Leverkusenu. Naime, Mudryk je po svemu sudeći fauliran, ali sudija Manzano nije dosudio penal, niti je bilo reakcija iz VAR sobe.

Trenutak kada je napravljen, ali ne i dosuđen penal nad Mudrykom u meču Ukrajine i Italije 

Shodno tome, Italija je sačuvala 0:0 i završila ispred Ukrajine u grupi, pa zajedno se s Engleskom plasirala na veliko takmičenje, te će braniti trofej koji su osvojili upravo pobjedom nad Englezima na Wembleyju 2021. godine.

Hrvatska sutra ide po vizu za Njemačku

Engleska je večeras rasterećeno odigrala meč u Skoplju i remizirala protiv Sjeverne Makedonije sa 1:1, dok je Albanija razočarala u Tirani odakle bod nose otpisani Farski Otoci.

Kvalifikacije će biti završene sutra, a jedan od najvažnijih utakmica odigrat će se u Zagrebu na stadionu Maksimir gdje će Hrvatska imati priliku da pobjedom nad Armenijom izbori plasman na Euro.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osim toga, Hrvatska bi bila sigurna i ako Wales ne pobijedi Tursku, ali Vatreni ne bi smjeli da razmišljaju o tome već da se baziraju isključivo na sebe i svoju igru.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ispalo him super nece ic na italiju svicu ukrajinu poljsku cetvrti sesir poslije prvog naj jaci po imenima
0 3
BosanskaSvedska
Hocel Putin igrati sa srbadijom na mundijalu
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi