Srbija je uspjela, a BiH i Hrvatska imaju priliku - Ogromna zarada za plasman na EURO u Njemačku!

Poznato koje su cifre u pitanju

Srbija je uspjela, a BiH i Hrvatska imaju priliku - Ogromna zarada za plasman na EURO u Njemačku!

Eldar Ganibegović

Srbija je uspjela, a još tri reprezentacije iz regiona bivše Jugoslavije imaju šansu da ostvare plasman na EURO. Među njima je i naša, a zarada za plasman je ogromna.

Evropsko prvenstvo u fudbalu održat će se naredne godine u Njemačkoj. Od selekcija iz regiona tamo je sigurna Hrvatska, veliku mogućnost plasmana imaju Slovenija i Hrvatska, a najmanju Bosna i Hercegovina koja mora igrati baraž. Sigurno se tamo neće naći Crna Gora, Kosovo i Sjeverna Makedonija.

Nakon remija protiv Bugarske u Leskovcu, Srbija je jučer proslavila plasman na prvo EURO nakon razlaza s Crnom Gorom. Zaradila je tako Srbija samim plasmanom 9,25 miliona eura.

Hrvatska sutra igra protiv Armenije i pobjedom će sigurno ostvariti plasman na EURO. Ostvarit će ga i s bilo kojim drugim rezultatom, ako Vels ne pobijedi u Turskoj.

Što se Slovenije tiče, ona će vrlo vjerovatno večeras proslaviti plasman. Potrebno je samo da ne izgubi od Kazahstana na domaćem terenu, a vodi na poluvremenu 1:0.

Bosna i Hercegovina će imati najteži zadatak. Mora slaviti u dvije utakmice baraža u martu mjesecu 2024. godine.

Oglasi

Dakle, Srbija je jučer osiguirala 9,25 miliona eura, šansu za to danas ima Slovenija, sutra Hrvatska, a u martu naredne godine i Bosna i Hercegovina. 

Osim toga, za svaki remi u grupnoj fazi dobija se 750 hiljada eura, a za svaku pobjedu duplo više.

Za plasman u osminu finala reprezetnacije će dobiti dodatna dva miliona eura, za četvrtfinale i polufinale po pet, poraženi u finalu sedam miliona eura, a evropski prvak još deset miliona eura.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nadajmo se da će naša reprezentacija uspjeti izboriti plasman na EURO po prvi put. Osim što bi to bio veliki sportski uspjeh, napunila bi se i kasa N/FSBiH. 

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovih arapa na sve strane!
1 0
plemic
nisam baš siguran da budemo dobili tih devet milijuna eurića.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi