Srbi u šoku nakon prizora iz Tirane: Bude se stari nemiri, Albanci ne prestaju provocirati

Pretjerali su u slavlju

Srbi u šoku nakon prizora iz Tirane: Bude se stari nemiri, Albanci ne prestaju provocirati

Edmir Škorić

Albanija je sinoć ugostila Farske Otoke u Tirani i odigrali 0:0 u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali to nije pokvarilo planirano slavlje domaćih fudbalera i navijača.

Albanija se plasirala na Euro, pa su mnogi u Tirani došli da proslave odlazak na veliko takmičenje. Albanski navijači su tokom utakmice na tribinama istakli veliku državnu zastavu.

Ipak, nije moglo proći bez incidenta. Jedna albanska medija kuća je objavila snimak proslave navijača, a na njoj se vidi kako dio navijača u rukama drži zastavu Srbije i potom je pali.

Zastava je zapaljena na Skenderbegovom trgu u Tirani, što je naravno šokiralo sve u Srbiji, čiji mediji su to okarakterisali kao "užasne prijetnje" i "jezivu poruku".

Telegraf je situaciju nazvao sramotnom, jer niko nije spriječio paljenje zastave Srbije koja je dugo gorjela i na kraju u potpunosti uništena.

Posljednjih godina često je kroz fudbalske i druge sportske događaje predstavljena negativna klima i jako napeta situacija između dva naroda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Igli Tare želi da Albanija bude u grupi sa Srbijom

Mogli bismo na Euru u Njemačkoj gledati jedne nasuprot drugih, pošto se i Srbija plasirala na veliko takmičenje. Žrijeb grupa za Euro će biti održan 3. decembra, a legendarni albanski fudbaler Igli Tare, koji je radio kao sportski direktor Lazia, za jednog od rivala želi upravo Srbiju.

"Želio bih grupu Njemačke, Italije, Albanije i Srbije", rekao je Igli Tare.

Top Komentari

xX_Bosnian_Bull_Xx
Cudni su, bosna kada se plasirala na SP , nije im srbija ni nampala! Ne kontam kako ti moze srbija nampasti kada si sretan jer si na EP! Pitam se, kada su srbi to radili ili drugi navijaci repke! Znaju albanci provocirati pa poslje spas traziti,amerike i evrope, i kako su oni zrtve i jadnici! Samo sire dalju mrznju i normalno da ih srbi nr vole, a albanci izmedju sebe pricaju kako su bosanci srbi a prave se dobri ispred tebe! Njih se dobro treba paziti, oni nikog ne vole na balkanu, sto pricaju kao srbi, makedonci, bosanci, hrvati i tako dalje a smatraju da su svi isti, sto je i tacno, svi su vecina haplogrupe I i pripadaju ilirima, samo oni na balkanu imaju drugu haplogrupu i manjina su, to govori da su kasnije dosli, dok se haplogrupa I vec odavno sirila po evropi! Dobro se zna da je aleksandar makedonski bio ilir i borio se za ilire, kao baton sto se borio protiv rimljana, kad su se oni borili za ilire? Nikad!
1 1
Mowzilla
Slabi im nesto upaljaci, qifsha mu nanen...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi