Hrvatski fudbal je za dlaku izbjegao najveću bruku od nezavisnosti
FOTO: (AP Photo/Andreea Alexandru)

Na sjeveru Evrope

Hrvatski fudbal je za dlaku izbjegao najveću bruku od nezavisnosti

Haris Zilić

U toku su i kvalifikacije za EURO U21 i bilo je zanimljiv Širom Evrope, a daleko od očekivanog drama je bila na sjeveru Evrope u utakmici grupe G.

Farska Ostrva su dočekala Hrvatsku i naravno mladi Vatreni su bili apsolutni favoriti u ovom duelu, ali na kraju su morali da drhte.

Počelo je fenomenalno za Hrvatsku i niko nije sluti da nas očekuje drama u finišu utakmice.

U 17. minuti Lisica asistira, a Šimić pogađa za 0:1, da bi u 44. minuti Beljo uposlio Hodžu koji pogađa za 0:2 i rezultat prvog poluvremena.

Činilo se tada da će Hrvatska rutinski privesti meč kraju, a to je sve bilo očigledno u 75. minuti kada Beljo pogađa za 0:3.

Kada se samo čekao kraj utakmice drama u završnici. Farani u 78. minuti preko Dahl-Olsena smanjuju na 1:3, kod gola je asistirao Oregaard.

Oglasi

Da Hrvatsku uhvati nervoza u finišu pobrinuo se ponovo Dahl-Olsen koji u 85. minuti smanjuje na 2:3 i ponovo ista kombinacija jer opet asistent kod gola bio Oregaard.

Do kraja utakmice Farani su pokušali da dođu do jedne od najvećih senzacija posljendjih godina, međutim Hrvatska je u drugoj minuti sudijske nadoknade preko Ljubičića došla do 2:4 i otklonila sve neodumice u utakmici koja je od lakše na kraju bila dramatična.

Malo je nedostajalo da mladi Vatreni od gotovog naprave veresiju.

Na kraju možemo reći da je Hrvatska za dlaku izbjegla najveću bruku od nezavisnosti.

Kvalifikacije za EURO U21:

Farska Ostrva - Hrvatska 2:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti