Mladi Hrvati se nakon dvije utakmice oprostili od Eura - Primili su najbrži gol u povijesti i ispali

Poraz od Španije

Mladi Hrvati se nakon dvije utakmice oprostili od Eura - Primili su najbrži gol u povijesti i ispali

Midhat Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Hrvatske poražena je večeras u Bukureštu od Španije s 1:0 te su ostali bez plasmana u drugi krug nakon samo dvije utakmice. Jedini gol u ovom meču postigao je Abel Ruiz nakon 20 sekundi igre.

Hrvatska reprezentacija do 21 godine oprašta se od nastupa na Euru nakon samo dvije utakmice. Porazom od Španije (1:0) u Bukureštu izabranici Dragana Skočića nemaju više šansi za plasman dalje i meč s domaćinom Rumunijom bit će revijalni.

Samo što se krenulo s centra Španci stižu do prednosti. Gomez prihvata loptu na lijevoj strani, uslijedio je ubačaj na Abela Ruiza, a ovaj postiže pogodak za prednost od 1:0. Ovo je najbrži gol u povijesti Eura do 21 godine.

Španci potom stvaraju još nekoliko opasnih situacija pred golom Kotarskog. Redale su se prilike, Furija je igrala fantastično, no falilo je preciznosti u završnici.

Kotarski u 28. minuti spašava nakon udarca Sergija Gomeza. Izvadio je loptu ispod same prečke, a minut kasnije Sancet šutira jako dobro, lopta odlazi tik pored gola.

Oglasi

Do kraja prvog dijela Hrvatska se malo stabilizirala. Nisu međutim napravili nikakvu opasnost pred protivničkim golom i Španci na odmor odlaze vodstvom od 1:0.

U nastavku Hrvati prvi prijete. Frigan glavom gađa pravo u Tenasa. Uzvratio je na drugoj strani Sancet, Kotarski je siguran.

Tenas u 56. vadi loptu ispod prečke, Hrvatska u tim trenucima igra dosta dobro, no nisu mladi Vatreni uspjeli doći do izjednačenja.

U 72. minuti Španija propušta šansu da poveća prednost. Miranda gađa iz voleja i pogađa stativu. Potom Furija propušta još nekoliko dobrih prilika nakon kontri, dok Hrvatska u 88. minuti propušta veliku šansu za izjednačenje. Frigan s pet metara ne zabija i tu je priča završila.

Ostalo je 1:0 za Španiju koja s ova tri boda prolazi u četvrtfinale. Iz ove grupe dalje ide i Ukrajina koja je danas savladala Rumuniju s 1:0.

Oglasi

Hrvatska i Rumunija u posljednjem kolu igraju meč za prestiž i u međusobnom duelu će odlučiti ko je treća po snazi ekipa u grupi.

Evropsko prvenstvo U21, 2. kolo:

Španija - Hrvatska 1:0 (Ruiz 1')

Španija: Tenas, Gomez, Paredes, Pacheco, Miranda, Beana, Blanco, Sancet, Gomez, Ruiz i Rodri.

Hrvatska: Kotarski, Sigur, Franjić, Perković, Krizmanić, Frigan, Pršir, Bulat, Baturina, Šego, Beljo.

Top Komentari

Skender
Pisite uvijek na bosanskom jeziku, bez obzira o kome se pise. A drugo ne zanimaju me ni mladi ni stari Hrvati, a trece neka su ispali.
1 0
user1676213081
Ne kaze se u povijesti nego u historiji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi