Sjajan meč u Poljskoj, pobjede gostiju u Belgiji i Nizozemskoj

Europa liga, grupe D i E

Sjajan meč u Poljskoj, pobjede gostiju u Belgiji i Nizozemskoj

A. Čaušević

Kompletirano je prvo kolo Europa lige u grupama D i E gdje je čast domaćina koliko toliko spasio PAOK.

Najbolji meč prvog dijela večerašnjeg programa odigran je u Poljskoj gdje je u grupi D Lech dočekao Benficu. Završeno je 2:4 za goste.

Gosi su vodili dva puta, a domaći su se vraćali preko Ishaka, ali je Nunez u 60. minuti doveo portugalski tim po treći put u prednost i Lech se nije vratio. U sudijskoj nadoknadi Nunez je kompletirao hat-trick.

U ovoj grupi još jedna gostujuća pobjeda. Glasgow Rangers je s 0:2 pobijedio Standard. Gosti su vodili golom iz penala Tavernier, a drugi gol su postigli u nadoknadi preko Roofa. Gojko Cimirot je za domaće odigrao cijeli meč.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Jedan od derbija večeri igran je u Eindhovenu. PSV je vodio protiv Gradande preko Gortzea, ali su gosti golovima Moline iz 57. i Machisa iz 66. preokrernuli i slavili s 1:2.

Drugi meč grupe E okončan je remijem. Omonija je vodila gostovanju kod PAOK-a preko Bautheaca, ali je Murg u nastavku izjednačio i postavio konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi