Građani doživjeli debakl, zavukli ruku u džep pa doveli igrača od 70 miliona!

Skupa investicija

Građani doživjeli debakl, zavukli ruku u džep pa doveli igrača od 70 miliona!

A. Čaušević

Manchester City je protiv Leicester Cityja doživio potpuni debakl. Viceprvak Engleske je na svom stadionu izgubio od Lisica s 2:5. 

Nekoliko sati kasnije Građani su zavukli ruku u džep i obavili novu skupocjenu investiciju. Na Etihad je stigao Ruben Dias.

Dias će City koštati skoro 70 miliona eura. Početni ugovor je vrijedan 65 miliona eura, dok eventulani bonusi koji će se lako ispuniti iznose pet miliona eura.

Portugalski klub je u izjavi potvrdio da je u drugom transferu za iznos od 15 miliona eura u Lisabon iz Cityja stigao Nicolas Otamendi.

Preostalo je da igrači i klubovi postignu lične uslove nakon čega će uslijediti i zvanična potvrda da je sve gotovo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dias koji ima 23 godine je u Benfici igrao impresivno, u oproštajnom meču protiv Moreinensea u subotu nosio je i kapitensku traku. Bio je i strijelac u trijumfu 2:0.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadopd
Meni se cini opet ce Redsi biti prvi.
0 1
Chupomoting
Kao prvo pise swap, a kao drugo dosao je za 68 dok je otamendi otisao za 15 e sad ako ste isli u skolu znaci da znate malo i matematike ali ocigledno da niste radili velike cifre
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi