Trener koji ruši negativne rekorde u Seriji A danas dobio otkaz

Di Francesco ponovo slobodan

Trener koji ruši negativne rekorde u Seriji A danas dobio otkaz

E. Škorić

Nakon samo tri utakmice u novoj sezoni Serije A, Eusebio Di Francesco dobio je otkaz na klupi Verone.

Verona je u ponedjeljak navečer poražena u Bologni s 1:0 i ima tri poraza na startu sezone, a klubu je preostalo samo da se zahvali Di Francescu i da ga smijeni.

Prije Bologne, Veronu su pobijedili Sassuolo i Inter, a Di Francesco je trenutno rekorder sa 19 vezanih utakmica bez pobjede u Seriji A, što kao trener Cagliarija, što kao trener Verone.

52-godišnji stručnjak se nije proslavio u Italiji posljednjih godina. Prije Rome vodio je Pscaru , lecce i Sassuolo, gdje je nekako najviše ostavio traga, a nakon Rome bio je u kratkim epizodama trener Sampdorije, Cagliarija i Verone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona se osim Di Francescu zahvalila i njegovim pomoćnicima, pa će u naredenim danima imenovati potpuno novi stručni štab.

Već za vikend ovaj tim ima težak ispit, pošto će ugostiti Romu predvođenu Joseom Mourinhom.

Promo

Top Komentari

RealMadrid13
Ovo je onaj sto je rekao da je strotmman bolji igrac od Pajnica
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti