Trenera Verone optužili da je igrao za Juventus, a on poručio: "Ne se*ite"!

Hrvatski trener otvoreno

Trenera Verone optužili da je igrao za Juventus, a on poručio: "Ne se*ite"!

S. Grebović

Jučerašnjim utakmicama 38. kola spuštena je zavjesa na još jednu sezonu u italijanskoj Seriji A.

Već od ranije je poznato da titula ide u ruke Intera, kao i da iz lige ispadaju Benevento, Crotone i Parma. No zato je neviđena drama viđena po posljednjeg minuta kada je u pitanju borba za plasman u Ligu prvaka.

Na kraju su se u elitno takmičenje pored prvaka Intera plasirali još Milan, Atalanta i Juventus, dok je Napoli bio luzer večeri.

Tim sa juga Italije je trebao da pobijedi u Veroni i tako se plasira u Ligu prvaka, u čemu nisu uspjeli budući da su odigrali tek remi 1:1 sa ekipom kojoj ova utakmica nije ništa značila.

Napolitanci su poveli golom Rrahmanija, a gostima je bod do kraja donio Faraoni koji je tako domaće ostavio bez plasmana u najjače UEFA takmičenje u koje je u zadnji čas upala Stara dama.

Voditelj talijanskog Sky Sporta Massimo Ugolini je nakon utakmice u razgovoru sa trenerom gostiju Ivanom Jurićem konstatovao da Verona bila posebno motivisana na ovom meču.

Oglasi

Aludirao je na to da je Verona igrala za Juventus, što je razbjesnilo hrvatskog trenera.

"Večeras ste presudili ko će u Ligu prvaka. Umesto Napolija, tamo ste poslali Juventus. Vaša Verona je večeras bila potpuno drugačija od izdanja u kojima smo je gledali prethodnih sedmica. Koliko teško vam je bilo", počeo je novinar, nakon čega ga je Jurić ljutito prekinuo.

"Odmah na početku ogromno s*anje! Morate da poštujete Veronu, ne možete tako da pričate o nama! Morate da nam pokažete poštovanje, je l' vam to jasno? I morate da gledate Veronine utakmice tokom čitave sezone", bjesan je bio Hrvat.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ugolini je u par navrata pokušavo da završi pitanje, ali trener iz Hrvatske to nije dozvolio.

"Ne, nećete vi ništa da završite! Neću da pričam s vama jer ne pokazujete poštovanje, je l' vam to jasno? Neću vam dopustiti jer me ne poštujete. Prikazujete nas pogrešno i ružno! Naša ekipa je uvek davala sve od sebe! Vaš stav i način postavljanja pitanja je pogrešan. Samo u Italiji je moguće da se ovako sumnja. Morate da mi se izvinite zbog vašeg sramnog ponašanja! Odmah mi se izvinite", vikao je Jurić, nakon čega je odlučio da napusti kadar.

Top Komentari

user1603952710
Ta ista Hellas Verona je dva puta remizirala sa Juventusom ove sezone. Juric je apsolutno upravu. Zasto tada novinari nisu insistirali na tome da je Verona igrala ''drugacije''. A i ko je Napoliju kriv sto u odlucujucoj utakmici ne naprace prave prilike.
7 0
juve10
Ne razumijem, šta sad Verona trebala pustiti utakmicu jel'poštenjačine da ne bi Juve igrao lp? Mislim da je bilo neke cca2002 kad je Lazio uzeo titulu, Juveu trebala pobjeda baš protiv Verone i ništa. Tad što su zapeli bilo ok a sad nije?
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi