Transfer koji niko nije očekivao: Chelsea doveo mladića koji je terorisao odbrane u Norveškoj

Prvo januarsko pojačanje

Transfer koji niko nije očekivao: Chelsea doveo mladića koji je terorisao odbrane u Norveškoj · Zvanično

Endin Čaušević

Od Chelseaja se u januarskom prelaznom roku očekuju velike stvari jer je najavljeno nekoliko zvučnih pojačanja, ali prvi igrač čiji transfer su Plavci ozvaničili večeras i nije previše poznat u svijetu fudbala.

Chelsea je na društvenim mrežama potvrdio da je klub dogovorio prvo zimsko pojačanje, a riječ je o Davidu Fofani koji će na Stamford Bridge stići iz norveškog Moldea.

Ovaj 20-godišnji napadač je u Moldeu proveo dvije sezone, a prije toga igrao je još u Obali Slonovače za Abidjan City i AFAD Djekanou.

Transfer Fofane u Chelsea sigurno niko nije mogao ni slutiti da će se desiti ovog januara, a čak su i navijači londonskog kluba iznenađeni što je njihov tim doveo ovog mladog napadača.

Chelsea je na zvaničnoj stranici potvrdio da su s Moldeom dogovorili transfer Fofane koji će biti ozvaničen prvog januara, a nakon toga će se on priključiti svojoj novoj ekipi.

Plavcima je itekako potreban napadač nakon što je nedavno tešku povredu koljena zadobio Armando Broja i za njega je sezona završena, a Potter na raspolaganju u napadu ima još jedino Aubameyanga.

Jasno je da Fofana stiže na Stamford Bridge kao rezervna opcija, a očekuje se da će potpisati ugovor do ljeta 2027. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fofana je oduševio ove sezone u dresu moldea jer je odigrao ukupno 37 mečeva za ovaj tim i zabio čak 21 pogodak uz sedam asistencija.

Molde će od prodaje ovog 20-godišnjeg napadača zaraditi oko 12 miliona eura. Fofana je nedavno proglašen i za najboljeg mladog igrača u najjačem rangu norveškog fudbala.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi