Čim se čulo da je završio transfer u slavni klub, odmah je uhvaćen i svezan!

Pomalo bizarna priča

Čim se čulo da je završio transfer u slavni klub, odmah je uhvaćen i svezan!

Admin Čaušević

Postoje pozivi koje se odbijaju. Tako je i sa onim fudbalskim. Kada neki slavni klub pošalje ponudu, onda nema previše dvojbe. Dvoumljena nije bilo ni kod fudbalera za kojeg se očekuje da u narednim godinama postane maestro u veznom redu. 

Brazil je istinska fudbalska nacija, a svake godine se pojavi niz talenata kojim se predviđa velika budućnost. Posljednji u nizu je Andrey Santos.

Ovaj 18-godišnji veznjak je završio transfer u Chelsea, ali ga je na posljednjoj posjeti treningu dočekala nezgodna situacija.

Naime, čim su njegovi saigrači saznali za transfer, uhvatili su ga i zavesali kako bi spriječili njegov odlazak.

Ipak, teško da će od toga biti išta pošto Santos nema namjeru odbiti transfer u jedan od najboljih svjetskih klubova.

Oglasi

Talentovani Brazilac je izadanak škole Vasco da Game gdje je i počeo igrati seniorski fudbal, a njegov klub će inkasirati solidnu cifru.

Londonski Plavci će za novog veznjaka izdvojiti sigurnih 12.5 miliona eura s tim da ta cifra može dosegnuti maksimalnih 20 miliona sa bonusima.

Iako je tek nedavno postao punoljetan Santos je uspio skupiti 37 nastupa za prvi tim brazilskog drugoligaša uz osam golova. Redovan je član i U20 reprezentacije svoje zemlje.

Na Stamford Bridgeu na njega gledaju kao dugogodišnje rješenje pošto je je itekako efektivan igrač kako u fazi napada tako i odbrane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je u igri i za potpis Enza Fernandesa koji je bio najbolji mladi igrač Svjetskog prvenstva, ali se plaćanje klauzule od 120 miliona za sada čini krupnim zalogajem.

U bivšeg prvaka Evrope već je stigao David Datro Fofana iz Moldea, a prema najavama britanske štampe i u narednom periodu se očekuje dodatno podmlađivanje ekipe.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi