Everton u novim problemima: Navijačima neće biti dobro kada čuju šta se sad sprema
Nekoliko klubova želi tužiti Everton i tražiti odštetu.

Problemi za Karamele

Everton u novim problemima: Navijačima neće biti dobro kada čuju šta se sad sprema

E. Ganibegović
Teme:

Everton se nalazi u problemima zbog kršenja finansijskog fair-playja. Iako im je umanjena prvobitna kazna, daleko od toga da je tu kraj problemima u kojima se nalaze.

Kriv za kršenje engleskih pravila financijskog fair-playja tijekom sezone 2021.-2022., Everton je isprva dobio kaznu po kojoj mu je oduzeto deset bodova.

Kasnije je ta kazna smanjena. Ukupno je "spušteno" za četiri boda koja su vraćena Karamelama, što im je omogućilo bijeg iz zone ispadanja.

Međutim, tu nije kraj problemima za Everton. Nekoliko klubova planira tužiti ovaj tim i tražiti odštetu.

Everton će morati platiti 116 miliona eura?

Prema pisanju The Suna, Burnley, Leeds, Leicester, Nottingham Forest i Southampton izrazili su namjeru da tuže tim s Goodison Parka.

Potvrda da je ova momčad stekla sportsku prednost kršenjem pravila financijskog fair-playja Premier lige dala je mogućnost ovim timovima da tuže Everton.

Oglasi

Burnley i Leicester City kažu da su izravne žrtve Evertonovog lošeg poslovanjai traže novac za finansijsku štetu koju su prouzrokovali.

Ukupno, čelni ljudi na Goodison Parku mogli bi morati platiti više od 100 milionafunti (116 miliona eura) odštete. Dovoljno da klub padne u još dublju krizu.

Kada se pogleda stanje na tabeli, ono i nije tako povoljno u ovom momentu za Everton koji se nalazi u borbi za ostanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karamele su na 15. mjestu s 25 bodova, samo pet više od opasne zone gdje se prvi nalazi Luton na 18. poziciji.

Burnley i Sheffield United koji su na posljednja dva mjesta cu nekako već prežaljeni. Imaju samo po 13 bodova iz 26 utakmica.

Top Komentari

Vinnie_Jones
Everton je klub koji je samo 4 sezone od postojanja svih engleskih prvih liga kroz historiju igrao u drugom rangu. Primjera radi Liverpool je 11 godina igrao u drugom rangu, Arsenal 13, Chelsea 19, Man Utd 22, a ovi svi ostali 30 i vise. Tako da Everton je jedan od najvecih klubova u Engleskoj i zelim im svu srecu. Da se izvuku iz ovih finansijskih problema i da izbore opstanak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi