Na Anfieldu "ugašena" euforija kada su čuli koji klub Mbappe voli: "Gledali smo zajedno svaki meč"

Njegov bivši saigrač otkrio

Na Anfieldu "ugašena" euforija kada su čuli koji klub Mbappe voli: "Gledali smo zajedno svaki meč"

E. Čaušević

Kylian Mbappe već sedmicama nalazi se u centru pažnje jer se svi pitaju u dresu kojeg kluba će Francuz igrati od naredne sezone. Ovaj put o njemu je govorio bivši saigrač Idrissa Gana Gueye i iznenadio javnost u Engleskoj kada je otkrio kojeg tamošnjeg kluba su on i Mbappe pratili svaku utakmicu.

O Mbappeu se već sedmicama piše i špekuliše jer je dobro poznato da mu na ljeto ističe ugovor s PSG-om i kako stvari stoje saradnju neće produžiti i gotovo sigurno će karijeru nastaviti u dresu nekog drugog kluba.

Mnogi su već sigurni da će to biti Real Madrid s kojim se Mbappe već godinama povezuje, a i ovaj put informacije iz Španije govore da je Florentino Perez već faktički završio dolazak reprezentativca Francuske.

Međutim, Mbappe se povezuje i s nekoliko klubova iz Engleske, a prije svega to se odnosi na Liverpool iako je mala šansa da on završi na kraju na Anfieldu.

Navijači Redsa nadaju se da bi se čudo moglo desiti, no uzbuđenje im je splasnulo nakon što su vidjeli šta je izjavio Idrissa Gana Gueye koji je bio Mbappeov saigrač tri sezone u dresu PSG-a.

Oglasi

Gueye igra za Everton u koji se vratio upravo iz PSG-a na ljeto 2022. godine, te je otkrio da su on i Mbappe pratili svaku utakmicu kluba s Goodison Parka i da francuski napadač itekako simpatiše Everton.

Senegalac je priznao da su on i Mbappe u stalnom kontaktu i da mu je on jedan od najboljih prijatelja.

"Prošla sezona za njega je bila teška, ali i za mene. No, podrška smo jedan drugom i čujemo se skoro svaki dan. Kad sam došao u PSG iz Evertona nastavio sam pratiti klub i gledati svaku utakmicu", počeo je Gueye i nastavio.

"Kylian je sa mnom gledao svaki meč Evertona jer ih i on simpatiše. Meni je bilo teško kada bi Everton izgubio, a on me nekada znao zezati zbog toga. Znao sam igračima Evertona slati poruke da ih ja i Kylian gledamo i da smo im podrška".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gueye se na ljeto 2022. godine vratio na Goodison i ima ugovor do kraja ove sezone, ali i opciju da produži saradnju na još godinu dana.

U dosadašnjem dijelu sezone za Everton je odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima i postigao je jedan pogodak.

Top Komentari

ubnt
Novinari sportsporta neće preživjeti prelazak Mbappea u Real. Svaki dan 20 članaka o Mbappeu i 20 različitih klubova s kojim ga povezuju. Samo im je transfer u Real još sumnjiv. Po njima će prije u Everton nego u Real. Koji jadnici.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi