U Londonu se ne šale - Želja je stoper Evertona
Jarrad Branthwaite na listi je želja Tottenhama.

Tottenham se pojačava?

U Londonu se ne šale - Želja je stoper Evertona

E. Ganibegović

Prijelazni rok je nedavno završio, no klubovi već razmišljaju i o ljetnom transfer roku. Engleski mediji otkrivaju koja je prva želja Tottenhama.

Tokom ove zime Tottenham je u svoje redove doveo dva igrača. Radi se o napadaču Werneru i defanzivcu Dragusinu.

Međutim, u redovima Spursa već razmišljaju o ljetu. Naredna meta je fudbaler Evertona.

Jarrad Branthwaite želja Tottenhama

Izvor blizak Spursima za Football Insader rekao je da klub ne želi da izdvaja velika sredstva, ali da novac u svakom slučaju nije problem.

Želja je stoper Evertona, Jarrad Branthwaite. Imat će Tottenham konkurenciju u vidu Manchester Uniteda, jer bi ga i Crveni đavoli rado vidjeli u svojim redovima.

Oglasi

Radi se o dečku kojeg je Everton platio 1,1 milion auera Carlisleu još 2020. godine i na njemu bi sada mogao dobro da zaradi.

U međuvremenu ga je slao na posudbe u Blackburn i PSV, a od početka ove sezone je standardan u redovima Karamela.

Ove sezone je nastupio na 27 utakmica i postigao jedan pogodak, a cijena mu je vrlo brzo narasla na 25 miliona eura.

Ugovor s Evertonom ima do ljeta 2027. godine, pa će stoga i tim iz Liverpoola imati komociju da postavi gard u pregovorima i proba izvući što više novca za obeštećenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton, inače, prije svega toga treba prvo da se pobrine da i naredne sezone igra englesku Premier ligu, s obzirom na to da se trenutno nalazi u zoni ispadanja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi